Ако се върнем десет години назад ще си спомним, че

...
Ако се върнем десет години назад ще си спомним, че
Коментари Харесай

Тествахме новото BMW X2

Ако се върнем 10 години обратно ще си спомним, че точно баварците пуснаха първият модел от така наречен SAC клас. Съкращението се дешифрира като Sports Activity Coupe, а първото такова спортно купе с нараснала проходимост беше Х6. Доста по-късно BMW показа и умаления му вид, носещ показателя Х4, а в този момент на бял свят се появи и най-малкия представител Х2. Именно новата Х2-ка изпробвахме в един нескончаем тест драйв, усещанията си от който ви представяме в този момент.

Екстериор


Х2 се прави въз основата на един от бестселърите на марката Х1. Въпреки че е с по-голям показател от Х1 и е по-нов, моделът Х2 е по-нисък и по-къс. Междуосието обаче е безусловно същото. Тестваният от нас автомобил беше в новия за марката златист цвят, който чудесно акцентира купе-гените на автомобила. Задната част на Х2 обаче не е издължена, каквато е тя при по-големите му "братя ", само че все пак задното стъкло е косо.



Външният тип впечатлява и с ефектната С-колона, която е украсена с логото на марката в стила на паметните модели от предишното BMW 2000 CS и 3,0 CSL. Като цяло, сходно на останалите модели на марката с четни номера, новото Х2 е по-дизайнерско, по-спортно и наподобява по-скоро на леко издигнат ексцентричен хечбек, в сравнение с високопроходимо купе. Последната отличителна линия на автомобила е пакетът M Sport Х, който се предлага за първи път при Х2 и се характеризира със занижен клиренс и с пластмасов предпазен обвес. Интересно е да се означи, че размерът на накрайниците на ауспуха е същият, какъвто е и на Х6 М.

Интериор


Докато външният тип е много друг от този на Х1, то интериорът е доста подобен. Само, че е много по-ярък. Като алтернатива се предлага огромен 8.8-инчов екран, който към този момент е сензорен, а тапицираните с алкантара седалки са обшити с декоративни жълти конци. Задните седалки могат да се контролират и по дължина, а макар купеобразната конструкция на Х2 мястото откъм гърба е повече от задоволително. Намалените габарити обаче са оказали въздействие на товарното пространство. Багажникът е дребен. Обемът му е 470 литра, като за съпоставяне ще кажем, че при Х1 той е 505 литра.



Друго, което прави усещане в салона на Х2 е очебийно завъртяната към лидера централна подпора. Уредите са информативни и са сходни с множеството от моделите на баварците. Различен е скоростният лост, който в тази ситуация е машинален, а не електронен, както при Х4 и Х6, да вземем за пример. Останалото, обвързвано със салона на колата, на което би трябвало да наблегнем, е добре познатото ни точно немско качество на материалите, както и на самата сглобка.

Двигател и ходови характерности


Моделът се предлага с два бензинови и два дизелови елементи, като измежду тях има и такива с три цилиндъра. По-евтините модификации са единствено с предно предаване, само че тестваният от нас автомобил разполагаше с най-мощният дизелов мотор и с фирмената 4х4 система. BMW xDrive25d несъмнено е най-хубавата трансформация. Много мощност (231 к.с.), осемстепенна автоматизирана скоростна кутия и предаване на въртящия миг и към четирите колела. Разходът на гориво е под шест литра на 100 километра пробег.



Що се отнася до возия и ръководство, то Х2 се характеризира с твърдо окачване и с много пряк волан. Колата решително влиза в завои, а при режим Sport държи и много по-високи обороти. Максималният въртящ миг е 400 Нм, като хубавото е, че те са налични още при 1 750 об/мин. Самият дизелов мотор е гръмък, само че вътре в салона не се чува. Вибрациите му обаче не са огромни. Заради относително късото междуосие колата не е постоянна като Х6, да вземем за пример, само че това важи за скорости над 160 км/ч.

Цена


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР