Ако се установи, че камионът, който бе открит в Есекс,

...
Ако се установи, че камионът, който бе открит в Есекс,
Коментари Харесай

"Дейли мейл": Загиналите в Есекс вероятно са замръзнали до смърт

Ако се откри, че камионът, който бе открит в Есекс, Англия, с 39 натрупа в ремаркето, е минал през Ирландия, ще бъдат подхванати всички нужни следствия. Това съобщи ирландският министър председател Лео Варадкар. Голям част от работещите по случая в Есекс, обръщат внимание, че този случай още веднъж насочва вниманието към трафикантите на хора и че това е рисков и " непоносим " бизнес.

Предполага се, че камионът е пристигнал от България и е влезнал във Англия от уелското пристанище Хоулихед, на което фериботите идват от Ирландия. Според " Дейли мейл " починалите са пътували в хладилно ремарке и е допустимо да са замръзнали до гибел. Ако хладилникът е бил включен, градусите може да са паднали до минус 25. На мрачно. Установено е, че камионът е дошъл в Хоулихед в събота. Това допуска, че починалите може да са били в задната му част най-малко четири дни.

Единственото място, на което е било допустимо да се употребява тоалетна е на гърба на ремаркето. Това значи, че ще бъдат открити следи. Маршрутът, по който са пристигнали, е необикновен, само че може да е бил определен поради границата с Ирландия, която е определяна за " слаба точка " в сигурността поради занижения надзор. Камионът е открит на към 480 км от Хоулихед. Хоулихед е второто най-натоварено фериботно пристанище във Англия след Дувър и служи като главен маршрут от Ирландия до континентална Англия.

Сигурността и инспекциите са засилени тук-там като Дувър и Кале и би било по-лесно да се влезе през Шербур или Роскоф, през Рослеър, а по-късно нагоре по пътя за Дъблин. Пътят е дълъг и това прибавя спомагателен ден към пътуването. Член на Асоциацията за товарен превоз показва, че камионът може да се е качил на ферибот от Франция до Ирландия, след което да е карано с него в Ирландия, и тогава да се е качил на различен кораб за Англия.

Според източници камионът е дошъл в Белфаст и по-късно е траял към Дъблин. Шофьорът на камиона, 25-годишен мъж от Северна Ирландия, бе задържан за ликвидиране. Все още няма информация от кое място са починалите и каква е била задачата им.

Този случай евентуално ще докара до нови апели за спомагателни инспекции на транспортните средства, влизащи във Англия през така наречен пристанища на " мека точка ". В момента ресурсите на граничните са фокусирани най-много върху Дувър. Това е най-големият сходен случай от 2000 година насам, когато телата на 58 китайци бяха открити, натъпкани в камион за домати в Дувър, пристигнал с ферибот от Белгия до Англия. Днешната покруса е взела повече жертви от атентата в " Манчестър Арена " през май 2017 година, при който бяха убити 22-ма души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР