Ако се установи, че данните от доклада са измислени, ще

...
Ако се установи, че данните от доклада са измислени, ще
Коментари Харесай

Хинков: Ще подам оставка, ако се установи, че данните от доклада са измислени

" Ако се откри, че данните от отчета са измислени, ще си подам оставката, да. Но не мога да си показва, че биха били ", сбит беше министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

По думите му той ще пита Министерския съвет по какъв начин да постъпи с шефа на " Пирогов " - доктор Валентин Димитров. В четвъртък здравната комисия в Народното събрание изиска от министъра да анулира уволнението на Димитров.

" Подготвил съм писмо до Министерски съвет какво да върша в този случай. Решението на комисията е казус, не знам дали е в пълномощията й, по тази причина ще запитвам юристите на Министерски съвет ", изясни той.

Общо взето, в случай че приказваме за финансовото положение на " Пирогов ", то не е това, което се разказва от шефа - на облага. Отдавна се знае, че положението не е положително, по тази причина е взет заем от 34 млн. Не това е значителното, има нарушаванията на публичните поръчки. Моето обвързване бе да направя тази стъпка, в противоположен случай мога да бъда упрекнат в безучастие или занемареност, сподели Хинков.

Необяснимо е, невиждан случай е, когато са открити нарушавания по законов ред, да се сътвори такава защитна стена от политици до един шеф. Необяснимо е, съобщи министърът.

Според него е допустимо да има предпочитание някой да заеме поста му.

" Апетити постоянно има, само че хората не знаят защо става въпрос, в случай че знаеха, нямаше да имат апетити. Опитвам се да установя и подкрепям истината ", безапелационен бе Хинков.

Необяснимо е за какво толкоз се политизира, става въпрос за стопански нарушавания. В други случаи законът е безсърдечен, а шефовете си подават оставката.

Изготвил съм график, за към 8 месеца ще бъдат тествани лечебни заведения. Не желая да загатвам имената, желая да има някаква изненада, сподели министърът и добави, че инспекции непрестанно има.

По думите му не са ориентирани към избрани шефове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР