Ако се тръгне от България и трябва да се стигне

...
Ако се тръгне от България и трябва да се стигне
Коментари Харесай

Росен Желязков: Пътуването на хора няма да се възстанови за седмица или две

„ Ако се тръгне от България и би трябвало да се стигне до Брюксел, би трябвало ограниченията в двете страни да са идентични, в противоположен случай нямаме съгласуваност и пропорции. Маршрутите би трябвало да бъдат недискриминиращи и да се съблюдават разпоредбите за конкурентност – това значи, че за едни превозвачи не може да има по-облагодетелствани направления, в сравнение с за други “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ министърът на превоза Росен Желязков. Според него тази съгласуваност би трябвало да става преди всичко на равнище прилежащи страни, след това на равнище страни от Европейски Съюз, и чак тогава на равнище трети страни.
Министър Желязков разгласи, че се чака всеки миг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да оповести ограничения след рухване на изключителното състояние, които касаят и интернационалния превоз, като от тях ще зависи дали ще отпадне карантината след пътешестване в чужбина. По думите му дали карантината ще бъде 14 дни, или по-малко, или ще се прави единствено тест за ковид, ще стане ясно в идващите дни, според от епидемиологичната конюнктура. На въпрос дали карантината след посещаване в чужбина е за българите да не пътуват по непознати морета, а да почиват на българското, министърът разяснява, че въпреки че явно обслужва родния туризъм, тази доктрина е прекомерно тайна.
„ Европейската комисия не може да постанова, тя предлага единствено такива ограничения. Като концепцията е те да са пропорционални с последователното възвръщане на общоприетите транспортни услуги. Европейска комисия също предлага да има съгласуваност сред прилежащи страни, в това число и такива, които не са членове на Европейски Съюз. Това за нас е доста значимо и значи, че ние усърдно би трябвало да координираме ограниченията с нашите три съседки, които не са в Европейски Съюз “, посочи министърът на превоза. „ Пътуването на хора няма да се възвърне за седмица или две “, добави Росен Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР