Ако се свали още цената на тока, ще се прати

...
Ако се свали още цената на тока, ще се прати
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Енергиен експерт: 1/3 от домакинствата у нас изпитват затруднения да отопляват домовете си

" Ако се смъкна още цената на тока, ще се прати неверен сигнал до потребителите, че няма смисъл да влагат в енергийна успеваемост и понижаване на потреблението ".

Това разяснява пред " Здравей, България " по " Нова телевизия " енергийният специалист Мартин Владимиров.

И добави, че във втория случай ножицата на бедните ще се отвори още повече при актуалните цени на силата.

Смисълът е да се дефинира доста по-висока цена на силата за семействата с огромни благоприятни условия и които разхищават сила. Така те едно, че могат да си разрешат сходно разхищаване и второ ще има тласък да подобрят отоплението си като си купят по-модерни и енергоспестяващи уреди, добави той.

Ето за какво е належащо да се сложи вярна формулировка на " енергийна беднотия ", в случай че щете, с цел да вземем тези прословути пари по Плана за възобновяване. В момента по тази тематика не се работи дейно, въпреки че е едно от изискванията, тъй като е мощно сензитивна обществена тематика. Но е доста значимо да се дефинира какъв брой хора са енергийно небогати въз основата на ясни критерии и данни. Към момента се знае, че към 1/3 от българските семейства срещат компликация да отопляват домовете си. Друг критерии за установяване на енергийна беедност е, в случай че едно домакинство заплаща повече от 10 % от бюджета си за енергийните си потребности, като това включва газ, ток, отопление, горива, уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР