Ако се стремим към живот, с който не вредим на

...
Ако се стремим към живот, с който не вредим на
Коментари Харесай

Нестандартните шампоани, които ще спасят света

Ако се стремим към живот, с който не вредим на природата, то може да се възползваме от още налични ежедневни други възможности, които не се изчерпват с еко торбичките за извършване на покупки.

Такива към този момент се намират в банята и идват от козметичната марка “Lush” . Тя към този момент пусна на пазара корав шампоан, за чието запазване не е нужна пластмасова опаковка .

Меган Кембъл от северноамериканския екип на компанията изяснява, че всяко едно от барчетата шампоан се равнява на 3 приблизително огромни опаковки . Тя успокоява, че с цел да извършва функционалностите си, сходно хигиенично средство не е нужно да бъде продавано в добре познатите ни бутилки.

Едно барче би стигнало по време нацяло околосветско странствуване , научаваме от “ATTN”. Но даже и да не се отправим на подобен дълъг път, продуктът икономисва пространство и тегло на багажа, както и пари.

Освен че продуктът предотвратява потребността от потребление на пластмаса за пакетиране, всяко от барчетата стига за повече 80 измивания – или поддържането на чиста и здрава коса в продължение на близо година.

Това разрешава да спестим на себе си средства за козметични артикули, от които постоянно има потребност, а на планетата – част от замърсяването ѝ.

 замърсяване вода пластмаса Thinkstock

По света всяка година се изхвърлят 552 милиона опаковки от шампоан. Пластмасата съставлява над 80% от боклука, намиран по плажовете, и 300 хиляди тона от този в Световния океан.

Затова е значимо козметичната промишленост да предприеме повече стъпки в тази посока. Меган Кембъл от екипа на “Lush” за Северна Америка добавя, че с окуражаването на сходни дейности се надява търсенето на сходни природосъобразни артикули да се усили.

 козметика шампоан корав шампоан Lush

За благополучие, твърдите шампоани не са измежду изобретенията, за които се постанова да чакаме, с цел да дойдат у нас. Продуктите от този тип са налични и в българския уебсайт на “Lush” и то на налични цени, с разнородни съставки и аромати.

А вие бихте ли пробвали сходни артикули? В случай, че към този момент сте употребили, споделете усещанията си с нас в коментар.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР