Ако се стигне дотам президентът да ни даде мандата, ние

...
Ако се стигне дотам президентът да ни даде мандата, ние
Коментари Харесай

Ако мандатът стигне до ДБ, коалицията ще търси начин да го реализира |

Ако се стигне до такава степен президентът да ни даде мандата, ние ще търсим метод да го осъществяваме. Ще бъде мъчно, тъй като следователно бихме търсили поддръжка от тези, с които не сме се разбрали преди този момент, съобщи съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

Той съобщи, че ДБ разполага с кадрови капацитет от извънредно образовани и авторитетни хора. 

По думите му, целите на обединението остават непроменени, като съществени точки в програмата им все по този начин са: лустрация, радикална правосъдна промяна и възобновяване на парламентарната република. 

" Няма да допуснем компромис със правосъдната промяна, ние сме най-сериозните радетели за радикална правосъдна промяна, за нас тази тематика е пред скоби ", безапелационен бе той.

Според ген. Атанасов начинът, по който водачът на " ИТН " Слави Трифонов предложи кабинет е ексцентричен. Но Демократична България е подготвена на договаряния, без да претендира за министерски постове и в управлението на Народното събрание.

" Добре би било, когато тръгваш да събираш поддръжка даже по този ексцентричен метод – ето ви държавно управление гласувайте, да очакваш социална опозиция. Те си дадоха сметка за това и мисля, че си взеха записка ", разяснява Атанас Атанасов. 

Съпредседателят на Демократична България счита, че е нужно да се проведат договаряния в спокойна среда, с цел да видят парламентарните групи какво могат да реализират дружно и по какво съответстват вижданията и политиките им. 

" Ние желаеме държавно управление, което действително ще в профил Борисов от властта. Това, че загуби тези избори не значи, че е изгубил управлението в страната. Трябва да създадем държавно управление, което не дава на Движение за права и свободи това подмолно въздействие, което постоянно е имало в ръководството на Борисов ", счита Атанасов. 

Атанас Атанасов означи, че макар че на тези избори до урните са отишли 560 хиляди души по-малко, в сравнение с предходните, Демократична България е нараснала своята поддръжка с 43 хиляди нови гласоподаватели. 

" Това значи, че нашите политики стигат до по-голям кръг от хора ", заключи той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР