Ако се стигне до трети мандат, очаквам той да отиде

...
Ако се стигне до трети мандат, очаквам той да отиде
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Във вторник внасяме предложение за даване на военна помощ на Украйна

Ако се стигне до трети мандат, чакам той да отиде в партията на господин Янев.

Това разяснява в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз депутатът от Демократична България Владислав Панев.

Той изясни, че от Демократична България най-вероятно ще гласоподават срещу кабинет с мандата на ГЕРБ. „ Искаме да забележим въпреки всичко какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е доста невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим подобен кабинет ”, сподели Панев.

„ Можем да разсъждаваме за кабинет на малцинството с втория мандат на Политическа партия. Но топката е в тях ”, сподели Панев. И удостовери, че става въпрос за коалиция единствено сред Политическа партия и Демократична България.

От „ Демократична България ” отхвърлиха да вземат участие в договарянията с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, тъй като не считали, че те ще доведат до положителни резултати и решения.

Преди това той разяснява, че концепцията за ротационно председателство на Народно събрание е била по-добра от актуалното състояние.

„ Бяхме подготвени да издигнем претендент, в случай че бяхме видели, че може да се събере болшинство към такава кандидатура ”, сподели Панев. „ Очаквахме да се откри решение. И то не политическо. По някакъв аршин, който няма да донесе в допълнение напрежение ”, добави Панев.

Във вторник от Демократична България ще внесат предложение за предоставяне на военна помощ на Украйна, сподели още Панев.

„ Законодателният развой би трябвало да стартира да тече. Ние сме внесли към 20 законопроекта, все значими, следва гласуването на бюджета ”, сподели Панев. Той не вижда в гласуването за ръководител на Народно събрание оформило се болшинство. „ Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е извънредно решение ”, сподели Панев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР