Ако се стигне до служебно правителство, няма да е ясно

...
Ако се стигне до служебно правителство, няма да е ясно
Коментари Харесай

Радев за казуса „ротация или избори“: Не мисля за назначаване на служебно правителство

Ако се стигне до служебно държавно управление, няма да е ясно кой носи отговорността за ръководството, предизвести президентът Румен Радев от Анталия, където взе присъединяване в международен конгрес, отдаден на дипломацията.

На шести март би трябвало да има оставка на държавно управление, тя да се гласоподава и да стартира конституционната процедура, уточни президентът.

Радев добави, че за момента не мисли за назначението на служебно държавно управление по новите правила в Конституцията.

Снимка: bTV

„ Отварям Конституцията, чета опциите, показвам и карам подред по домовата книга. Тук към този момент идва въпросът за отговорността. Кой носи отговорност? В момента това не е ясно, тъй като аз би трябвало да си харесам някой от хората от тази стеснена алтернатива. Той би трябвало да избере министри, ще забележим по какъв начин. Аз няма да съм този, който показва министрите, само че аз би трябвало с мой автограф, под мой декрет официално и юридически да нося отговорност. Няма кой да ме принуди аз да подпиша декрет, само че там отиваме в хипотезата на дълбока парламентарна и конституционна рецесия “, сподели още той.

От ГЕРБ към момента не са дали отговор на поканата за вторник. А в задочния диалог се включи и министър председателят Денков

„ Един водач от ръководещата коалиция в типична доверчивост възкликна, че министър Тагарев би трябвало да остане, тъй като доста го харесвали в Украйна. Кога ще запитат дали Тагарев го харесват в Българската войска “, разяснява Румен Радев.

В Анталия Румен Радев организира среща с турския президент, на която го е поканил на посещаване в България. По думите на Радев Ердоган е приел поканата с готовност.

Президентът организира среща и с премиера на Унгария Виктор Орбан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР