Ако се стигне до сделка за “Лукойл, една от опасностите

...
Ако се стигне до сделка за “Лукойл, една от опасностите
Коментари Харесай

Опасностите за собствеността на “Лукойл”: Руснаци през офшорки ил...

Ако се стигне до договорка за “Лукойл ”, една от заплахите е да се появи отнякъде офшорка, зад която да се скрият купувачи, незнайни за българската общност, разяснява пред “Дарик радио ” съпредседателят на “Продължаваме Промяната ” Кирил Петков. 

 

" Едните може да са скрити съветски купувачи, ужким през западен вложител. Другият вид е да са някакъв консорциум с някакви скрити български купувачи с неразбираеми капитали, с някакви непознати скрити купувачи с неразбираеми капитали зад някаква офшорка ", уточни Петков.

 

Сделката, съобщи още той, е частна - “Лукойл ” има цялостна независимост да избере кой да купи рафинерията. Петков обаче прикани притежателят да е прочут, с добра известност. Поиска още на масата да бъде комплициран и законът за корупцията в чужбина, с цел да не може толкоз основен актив на България да бъде употребен за корупционни или политически маневри.

 

Сътресения на пазара за горива не би трябвало да има, в случай че процесът се случи деликатно, съобщи още Петков. Това уточни и тази заран Даниел Митов от ГЕРБ пред Нова телевизия. От кръга към президента Румен Радев обаче предизвестяват, че ще има покачване на цените. Бившият длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов неведнъж е предупреждавал, че цените ще скочат.

 

Петков съобщи още пред “Дарик радио ”, че е въодушевен за ротацията, тъй като желае да потвърди, че ПП-ДБ си държат на думата, а също така вижда в лицето на Мария Габриел добър сътрудник с акад. Николай Денков.

 

" Нашите критици споделят " огромната смяна направихте ", от Гешев на Сарафов. Но без значение какъв е моралният компас на Сарафов, всяко придвижване оттук насетне и всяко решение той би трябвало да го прави, имайки поради, че някой ден той може да бъде разследван от самостоятелен арбитър ", разяснява още Кирил Петков.

 

" Това, което ние разбрахме, е че координацията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е толкоз сериозна, че те работят съвсем като една конструкция - това е в действителност факт. Тук въпросът не е за какво ние решаваме да поканим Движение за права и свободи да бъде част от това болшинство. Както ние сме в цялостна съгласуваност с " Демократична България ", ГЕРБ споделят " ние сме в цялостна съгласуваност с Движение за права и свободи и това болшинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, тъй като ние работим като едно - това е действителността ", изясни Петков.

 

Запитан има вяра ли на съдружните си сътрудници от ГЕРБ, Петков отговори: " Ако някой от тези партии каже, че има вяра на другия, ще е неистина. Тук въпросът е имаме вяра ли, че макар че нямаме огромно доверие между тях, можем да реализираме някакви цели, които са общи - и тук споделям " да ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР