Ако се състави кабинет, който не може да приеме ключовите

...
Ако се състави кабинет, който не може да приеме ключовите
Коментари Харесай

Михал Камбарев, ПП: Ако се състави кабинет, който не приеме ключовите реформи, няма никакъв смисъл

Ако се сформира кабинет, който не може да одобри основните антикорупционни промени, то от това няма да има никакъв смисъл, а ситуацията у нас ще се усложни още повече. Това разяснява в " Още от деня " ръководителят на Комисията за Борба с корупцията Михал Камбарев, който е от ПГ на " Продължаваме промяната ".

По думите му позицията на най-голямата парламентарно показана групировка у нас остава непроменена - подготвени са да работят по програмата за ръководство, която са предложили и ще поддържат болшинство, което е готово да одобри промяната за КПКОНПИ с Бойко Рашков отпред и законопроектите, които касаят отпущането на средства по Плана за възобновяване.

" Нашата позиция остава непроменена - в случай че имаме поддръжката на 121 депутати на тези закони, ние сме с тях. Това, което не одобряваме, са договаряния с Борисов, Пеевски, Костадинов и Трифонов. Какви вътрешни рокади ще бъдат правени и по какъв начин ще се подреди възможен кабинет, това към този момент е втора стъпка и диалог за друго равнище. " - сподели Камбарев.

Камбарев отхвърли рецензиите на основния прокурор Иван Гешев към новия антикорупционен закон и посочи, че тезата, че сходен закон би могъл да се употребява като " бухалка " е омоним.

" Антикорупционния закон ще реши част от проблемите с корупцията, другата част ще се реши от правосъдната промяна, по тази причина би трябвало да работим и по двете вертикали. Законът не може да се трансформира в бухалка. Това, което този закон прави, е да вкарва балансиращи детайли. Освен ролята на проверяващ контрольор, вкарва и механизми за балансиране сред антикорупционния орган и парламентарната комисия за битка с корупцията. Така че тезата, че този закон е бухалка е безусловно омоним. Трябва да спрем да отваряме политически чадъри върху избрани хора, тъй като това основава една причина за един подбран кръг от недосегаеми, които си мислят, че могат да вършат каквото си желаят - дали да карат с 200 км в час или а вкарват ТИР-ове с неразбираемо наличие през границата. " - съобщи Камбарев.

Камбарев се разгласи твърдо срещу връщането на гласуването с хартиени бюлетини. Според него машинният избор защищава от изборни операции, тъй като вероятността да се манипулира машина е в пъти по-трудно в сравнение с хартиена бюлетина.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР