Ако се разхождате из Хънтингтън Бийч, Калифорния, може да забележите

...
Ако се разхождате из Хънтингтън Бийч, Калифорния, може да забележите
Коментари Харесай

Тя приюти 7 кучета, които са преживели насилие и имат увреждания. Сега те помагат да вдъхновяват другите

Ако се разхождате из Хънтингтън Бийч, Калифорния, може да забележите жена, която държи пет каишки с едната ръка и тегли каруца с другата. По-внимателен взор ще покаже, че има седем кучета със себе си - и нито едно от тях не върви на четирите крайници. Името й е Деби Пърл и всичките й кучета са с увреждания и употребяват инвалидни колички или протези на крайниците.

Няма подозрение, че Пърл е фен на кучета – тя ги образова за филми и сподели, че постоянно е имала „ много няколко " лични кучета вкъщи. През 2005 година тя основава организация с нестопанска цел, наречена Dream Fetchers, която оказва помощ за спасяването на кучета от улиците и от евтаназия. Като част от задачата на организацията членовете на персоналната глутница на Пърл работят като лечебни кучета.

Преди към девет години тя осинови първото си куче с увреждане, Бързият Еди.

„ Еди несъмнено беше моето ентусиазъм за осиновяване на други кучета с увреждания “, сподели Пърл пред CBS News. „ Той беше толкоз цялостен с живот. Никога не позволяваше на нещо да го забави. Искам да кажа, той в действителност беше, каквото бихте споделили, думата „ неукротим “ обгръща. “

Тя сподели, че Еди е бил оставен на улици на Калифорния с пострадване на гръбначния дирек. Тя го откри по същия метод, по който намира множеството си кучета – подслон се свърза с нея, с цел да види дали има интерес да го осинови.

„ След като спасихме Еди, се свързаха с мен за друго куче, което беше в Мексико, тъй като някой, който ме познаваше, видя това куче и реши, че може да се интересувам “, сподели тя. „ И несъмнено, когато го видях, беше обич от пръв взор. “

„ Оттам те просто започнаха да идват. Хората просто започнаха да се протягат. Разчу се, че съм в действителност страховит дом, обичам кучета с увреждания и започнаха да идват едно след друго “, засмя се тя.

Пърл сподели, че е селективна, когато става въпрос за осиновяване на кучета, тъй като всички те стават нейни лечебни кучета, група, която тя назовава „ Неудържимите кучета. " Глутницата — Зийк, Поп, Спийди, Еди, Стиви, Елиът и Сидни — всички са оживели от малтретиране.

Повечето от нейните кучета употребяват специфични инвалидни колички, които се закачат за задните им крайници, с цел да им оказват помощ да се движат. Елиът и Сидни употребяват протези, които се прикрепят към крайниците им. Тъй като и двамата към момента се учат да вървят с новите си устройства, Пърл ги дърпа в каруца, до момента в който разхожда другите кучета.

Около един път седмично тя събира екипа си и ги води до лечебни заведения, учебни заведения или Великденските печати – организация с нестопанска цел, която оказва помощ на възрастни с увреждания.

„ Търся кучета, които са претърпели травматични събития, само че които имат този необикновен подарък на амнистия “, сподели Пърл. „ И това е мощно нещо за доста хора, тъй като те могат да видят смелостта, издръжливостта, които имат тези кучета. И всичките ми са минали през най-лошото – и излязоха блестящи. “

< p> Пърл и нейните кучета са известни освен към Хънтингтън Бийч, само че и по целия свят. Нейната страница в Instagram " Unstoppable Dogs " има 137 000 почитатели. Тя сподели, че доста от техните почитатели в обществените медии и хората, които посещават за терапия, също имат увреждания и могат да се свържат с кучетата – и с тяхната наслада.

„ Всички тези кучета сигурно са извънредно издръжливи. Но едно куче несъмнено се откроява над всички останали и това куче, мисля, е Елиът. " - сподели Пърл. „ И по този начин, Елиът е жертва на рисково малтретиране. Той загуби четирите си крайници в ръцете на хората. И в този момент има четири протези. И това е куче, което в никакъв случай не е стъпало една година от живота си, а в този момент той се учи да върви още веднъж. "

Пърл й сподели, че Елиът е образец за „ храброст и устойчивост ".

CBS News отиде на разходка с Пърл и нейните кучета и всяко едно беше по-развълнувано от идващото да излезе на открито, да се закачи за инвалидните си колички и да стартира да тича. Тя ги преведе от вкъщи си до близкия парк, където бяха отприщени - безусловно. След като смъкна каишките на кучетата в инвалидни колички, нямаше спънка да тичат дружно.

Тя споделя, че всичките й кучета са тук, тъй като са получили втори късмет за живот. А за другите, претърпели принуждение, или тези с увреждания, това може да бъде мощно нещо да се види.

„ Въпреки че може да са в инвалидна количка, даже да им липсва крак, те са правейки най-хубавото от живота си. Дори макар случилото се. Така че те просто не престават да живеят. И живеят живота си пълноценно ", сподели тя. „ И мисля, че това споделя доста, което се надяваме, че другите могат да вземат от това, тъй като няма значение може би какво се е случило с вас в предишното или с какво се сблъсквате в този миг. Живейте. Защото можете да живеете страховит живот и бъдете щастливи. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР