Ако се работеше, така както трябваше вече щяхме да сме

...
Ако се работеше, така както трябваше вече щяхме да сме
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за въздушния Шенген: Има опасност да се напълним с мигрантите на ЕС

„ Ако се работеше, по този начин както трябваше към този момент щяхме да сме членове на Шенген. Сега има заплаха освен да не станем пълноправни членове, тъй като „ въздушен Шенген “ няма, а да се напълним с мигрантите на Европейския съюз, да дойдат и да ги изсипят всички в България, против пиар резултата да бъдем въздушно позволени в Шенген и против големите опашки, които ще останат и на „ Дунав мост “, и на „ Кулата “, сподели някогашният длъжностен вътрешен и правосъден министър Иван Демерджиев в ефира на.

Той дефинира конституционните промени като посягане.

„ Слушах изявление на един от участниците в обединението, Бойко Борисов, който обясняваше, че толкоз доста го харесвали, че в този момент като завърнал на власт, щели да ни пуснат в Шенген. Той не помни, че управляваше еднолично страната 12 години и не ни пуснаха в Шенген, а дори сътвориха спомагателни условия – да се следи върховенството на правото и битката с корупция и битката с незаконната миграция, която той твърди, че е поддържал нулева. Многократно съм приказвал с сътрудниците от Австрия и от Европейска комисия – не е нулева, а противоположното. През това време са насъбрани незаконните мигранти в Австрия “, разяснява Демерджиев.

По думите му ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ръководят в тройна коалиция.

„ Когато на първия ред на Народното събрание като видни конституционалисти стоят Борисов и Пеевски, кой има интерес от това? За мен е явно. Всъщност, измененията в Конституцията бяха гръмко прокламирани като смисъл на тази коалиция. Ако това е най-висшият плод на тази коалиция, то е безусловно негодно и води до поругаване на Конституцията “, добави Демерджиев.

Според него първият прочит на конституционните промени демонстрира легализирането на политическия напън и въздействие върху прокуратурата. 

„ Сега прокурорите, които би трябвало да ги упрекват ще бъдат подвластни на парламентарната квота, която ще образува 2/3 от прокурорския съвет. На процедура парламентарната квота ще въздейства върху целия кадрови развой във връзка с българската прокуратура. Главният прокурор в този момент е началник на ВКП, при йерархичната конструкция всеки акт на един прокурор стига в последна сметка до ръководителят на ВКП, който посредством разнообразни механизми може да въздейства на решенията там.

Това не е никаква основна смяна. Изваден е министърът на правораздаването от пленума на Висш съдебен съвет – това е изключителна стъпка обратно. Той обезпечава взаимоотношението сред изпълнителната и правосъдната власт “, изясни още някогашният правосъден министър.

По думите му правосъдната власт ще работи в цялостно затъмнение и никой няма да е наясно по какъв начин се взимат решенията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР