Ако се примиряваме с това, че има хора, които не

...
Ако се примиряваме с това, че има хора, които не
Коментари Харесай

Каракачанов: Ако се примирим с хора, неспазвазващи закона, държавата загива

„ Ако се помиряваме с това, че има хора, които не желаят да съблюдават закона, страната е починала ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” вицепремиерът Красимир Каракачанов. Коментарът му пристигна във връзка направената от самия него идея за нови ограничавания и отговорности за ромския етнос. Документът провокира сериозна дискусия в обществото и измежду политическия хайлайф.

„ Концепцията беше коментирана от хора, които даже не са я прочели. Някои публицисти и политици избират да лицемерничат, в сравнение с да четат. Някои публицисти и политици избират да лицемерничат, в сравнение с да четат ”, сподели Каракачанов.

Той бе безапелационен, че „ би трябвало да принудим държавния уред да работи ”.

„ Не може да гледаш на жителите на гетата като на на ниска цена контейнер на гласове ”, сподели още вицепремиерът.

Той разясни, че задачата на направената от него идея е да обезпечи надзор над съществуващото законодателство. По думите му ограниченията даже са „ меки ” спрямо други страни.

„ Има страни, в които децата се лишават от родителите, в случай че те не се грижат за тях ”, сподели Каракачанов и разясни, че у нас помощите биха могли да се дават в натура, с цел да е несъмнено, че се употребяват от децата.

За една от най-оспорваните ограничения, записани в документа – безвъзмездни аборти за майките, оставили две или повече деца в институции, Каракачанов посочи, че предлага опция за непринуден избор. Освен това, щели да се провеждат и безвъзмездни ограмотителни беседи за опциите за предотвратяване от бременност.

„ Законодателството в случаите с деца, които просят и проституират, не се съблюдава ”, сподели още вицепремиерът.

Той счита още, че при даването на жилище на роми, те би трябвало да вземат участие със личен труд в построяването и ремонта му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР