Ако се потвърди, че части от руски дрон са паднали

...
Ако се потвърди, че части от руски дрон са паднали
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: Ако се потвърди, че дронът е руски, това е сериозно нарушение

Ако се удостовери, че елементи от съветски дрон са паднали на територията на Румъния, това ще значи съществено нарушаване. Подобна обстановка би била изцяло неприемлива. Това съобщи румънският президент Клаус Йоханис при откриването на пленарната сесия на Осмата среща на върха на Инициативата “Три морета ” в Букурещ.

Държавният глава осведоми, че е изискал " незабавно и професионално следствие на произхода на тези съставни елементи, както и събитията, при които са се озовали на румънска земя ".

„ Ако се удостовери, че тези детайли идват от съветски дрон, сходна обстановка би била изцяло неприемлива и съставлява съществено нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Румъния, държава-съюзник от НАТО. Тези офанзиви против украинска гражданска инфраструктура са военни закононарушения и се правят на доста малко разстояние от румънската граница. Ние обаче сме нащрек и в непрекъсната връзка с останалите съдружници от НАТО. Повтарям: в границите на НАТО сме доста добре предпазени и Румъния се възползва от извънредно мощни гаранции за сигурност, най-силните в цялата ни история “, сподели Йоанис.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР