Ако се постигне напредък в преговорите за разрешаване на спора

...
Ако се постигне напредък в преговорите за разрешаване на спора
Коментари Харесай

В Атина очакват нова среща Заев-Ципрас


Ако се реализира прогрес в договарянията за разрешаване на разногласието за името е допустимо да има нова среща сред министър председателите на Република Македония и на Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Според гръцката държавна организация АНА-МПА по време на срещата сред външните министри на двете страни - Никола Димитров и Никос Кодзияс с медиатора Матю Нимиц във Виена през вчерашния ден е бил реализиран прочут прогрес. Двамата дипломати са се договорили за нова среща след Великден. "Ако има позитивни резултати ще има нова среща сред двамата премиери", оповестяват дипломатически източници пред АНА-МПА.

Държавната телевизия ЕРТ също съобщи, че е допустима нова среща Заев-Ципрас. Според малките екрани "Антена" и "Скай" управляващите в Атина са създали известни отстъпки по време на последните договаряния. Те са се отказали от настояването новото название да бъде единствено на македонски и една дума /примерно Горнамакедония, бел.ред./, само че в подмяна желаят новото име да бъде за изцяло потребление - интернационално и вътрешно и да има промяна на Конституцията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР