Ако се погледне статистиката, Левски е с най-голям шанс да

...
Ако се погледне статистиката, Левски е с най-голям шанс да
Коментари Харесай

Левски е с най-голям шанс да спечели Купата на България

Ако се огледа статистиката, Левски е с максимален късмет да завоюва Купата на България, пишат сътрудниците от " Меридиан Мач ". " Сините " имат позитивен баланс в този шампионат и против трите други класирали се отбора на полуфиналите.

Левски е спечелил 19 мача от общо 37 против ЦСКА за Купата, а равенствата и загубите са общо 18 - 9 на 9. За отбелязване е, че вековниците в никакъв случай не са отпадали от " армейците ", когато разногласието сред тях е бил в две срещи.

Интересно е, че против Ботев и Локо (Пд) равенствата и загубите на Левски отново са по равно. Срещу Ботев те са по 3, а против Локо по 2. " Канарчетата " са изгубили цели 16 пъти от " сините " в шампионата, а " смърфовете " - 16. На край Левски не е падал в никакъв случай нито от " жълто-черните ", нито от " черно-белите ", само че пък е отпадал по два пъти и от двата тима.

Като цяло обаче с оглед историята, Левски не би трябвало да е изплашен от нито един от тези три противника.

Но постоянно има едно " само че ". В този случай отрицателното за " сините " е,че в никакъв случай не са печелили Купата, когато на полуфиналите са били тези четири тима. Това се е случвало два пъти - напролет на 1969 и 1985 година. Интересното е, че ориста постоянно е изправяла ЦСКА против Локомотив, а Левски против Ботев. И двата столични гранда са си осигурявали място на финала. " Червените " могат да се похвалят с две победи 3:1 и 2:1. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР