Ако се оплаквате от сериозен спад на сексуалната си активност,

Ако се оплаквате от сериозен спад на сексуалната си активност, ...

Едно просто условие ще ви помогне да правите повече секс


Ако се оплаквате от сериозен спад на сексуалната си активност, има лесен начин да промените това. В руското списание "Журнале сексуальной медицины" бе публикувано наскоро проучване, резултатите от което показват, че жените, които спят по един допълнителен час на ден, са по-склонни да правят секс в сравнение с дамите, които пестят от съня си, пише woman.bg.

Според учените е достатъчно да прибавите поне 1 час към нощния си сън в продължение на две седмици, за да увеличите честотата на секса с 14%. В проучване, проведено над 171 жени, било установено, че тези, които спят допълнително 60 минути повече, демонстрирали по-голямо желание за интимни ласки през следващия ден от останалите дами. Това те означава обаче, че „колкото повече спите, толкова по-голямо ще бъде либидото ви“, уточняват изследователите, припомняйки други резултати, според които при жените, които спят още по-дълго време, сексуалното желание рязко спада.

За съжаление, в днешно време да си набавяш нужния сън е истински лукс и не всеки успява да го прави. Проучване на Better Sleep Council разкрива, че все повече жени са по-склонни да страдат от лош сън или безсъние. Но и за това има лек. Според проучвания от 2019 г. благоприятно влияние върху съня може да окаже както сексът, така и мастурбацията.

Така че, мили дами, както виждате, процесът е взаимен. От вас зависи дали първо ще намерите време за малко повече сън, или ще се опитате да удостоите подобаващо партньора си с необходимото му внимание в леглото.

Източник: fakti.bg