Ако се опитвате да увеличите баланса в спестовната си сметка,

...
Ако се опитвате да увеличите баланса в спестовната си сметка,
Коментари Харесай

Какви са най-високите дългосрочни проценти за CD в момента?

Ако се пробвате да увеличите салдото в спестовната си сметка, това е превъзходен миг да го извършите. Неотдавнашните покачвания на лихвените проценти на Федералния запас доведоха до това, че доста банки и кредитни съюзи оферират солидни APY по депозитни сметки. Така че, в случай че оставите спестяванията си да изчезнат в елементарна спестовна сметка, изключително такава с рента, която е на или покрай междинната стойност от 0,46%, вие оставяте възвръщаемостта на лихвите на масата.

И, имате няколко положителни благоприятни условия за избор, когато става въпрос за високодоходни депозитни сметки. Едната е спестовна сметка с висока рентабилност, която работи сходно на елементарна спестовна сметка, само че нормално има доста по-висок %, обвързван с нея. И в днешната среда с високи лихвени проценти е елементарно да се намерят високодоходни спестовни сметки, предлагащи лихви от 5% или повече.

Но високодоходните спестовни сметки са единствено една алтернатива. Друг е документ за депозит (CD). За разлика от високодоходните спестовни сметки, които идват с променливи лихвени проценти, лихвените проценти на компактдискове са закрепени, което значи, че няма да се трансформират по време на вашия период на CD. И сега доста компактдискове имат ставки, които са тъкмо толкоз високи, колкото предлаганите за високодоходни спестовни сметки. Така че, в случай че прехвърлите спестяванията си в един от дълготрайните CD-та, разказани по-долу, ще печелите същата висока ставка, до момента в който вашият CD доближи зрялост, даже в случай че ставките спаднат в това време.

Намерете най-хубавите цени за CD, които бихте могли да спечелите тук.

Какви са най-високите дълготрайни цени за CD сега?

Има многочислени варианти, когато става въпрос към дълготрайни CD-та, предлагащи високи ставки сега, в това число:

2-годишни CD-та

Newtek Bank — 5,60% APY: $2500 най-малък депозит се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 180 дни елементарна лихваLuana Savings Bank — 5,52% APY: най-малък депозит от $2,000 е нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е шестмесечна лихва Seattle Bank — 5,50% APY: най-малък депозит от $1000 е нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е тримесечна лихваPrime Alliance Bank — 5,50% APY: най-малък депозит от $500 се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е тримесечна рента All In Credit Union — 5,48% APY: най-малък депозит от $1000 е нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е тримесечна лихваMapleMark Bank — 5,40% APY: най-малък депозит от $25 000 е нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е шест месеца рента

3-годишни компактдискове

Valley Direct — 5,60% APY: най-малък депозит от $500 се изисква за разкриване на сметката; неустойката за ранно изтегляне е 365 дни лихваPrime Alliance Bank — 5,25% APY: за разкриване на тази сметка се изисква най-малък депозит от $500; облагите се понижават, в случай че тегленето на лихвата е направено преди падежа; ползват се наказания за ранно изтегляне, в случай че главницата е изтеглена преди падежа на CD. Югоизточна банка — 5,25% APY: най-малък депозит от $1000 се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е шест месеца рента в Съединени американски щати. Федерален кредитен съюз на Сената — 5,23% APY: за разкриване на сметката се изисква най-малък депозит от $1000; вероятни са по-високи ставки при депозити над $100 000 или над $200 000 (тарифите варират за всеки); глоба за предварително изтегляне от 180 дни дивиденти, изплатени и насъбрани при тегленетоLafayette Federal Credit Union — 5,10% APY: най-малък депозит от $500 се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 12 месеца лихваMYSB Direct — 5,05% APY: $500 най-малък депозит се изисква за разкриване на сметката; наказването за предварително изтегляне е общата сума на лихвите (минимум три месеца)

4-годишни компактдискове

Wellby Financial — 5,13% APY: условие за най-малък депозит от $1000; глобата за ранно изтегляне е 365 дни дивиденти. Федерален кредитен съюз на Farmers Insurance — 5,00% APY: най-малък депозит от $1000 е нужен за разкриване на сметката; ползва се наказване за ранно изтегляне Федерален кредитен съюз за самопомощ — 4,86% APY: най-малък депозит от $500 се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е шестмесечна лихваFirst Harvest Credit Union — 4,82% APY: най-малък депозит от $1000 е нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е шест месеца рента в Съединени американски щати. Федерален кредитен съюз на Сената — 4,81% APY: за разкриване на сметката се изисква най-малък депозит от $1000; наказването за ранно изтегляне е 12 месеца рента First National Bank of America — 4,80% APY: $1000 най-малък депозит се изисква за разкриване на сметката; наказването за предварително изтегляне е 18 месеца рента

5-годишни компактдискове

BMO Alto — 5,25% APY: най-малък депозит от $0 се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 180 дни рента Федерален кредитен съюз на Сената на Съединени американски щати — 4,81% APY: най-малък депозит от $1000 е нужен за разкриване на сметката; наказателна клауза за ранно изтегляне от рента за 360 дни Спестявания от самун — 4,75% APY: най-малък депозит от $1500 се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 180 дни елементарна рента. Популярни директни — 4,65% APY: най-малък депозит от $10 000 е нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 730 дни елементарна рента Self-Help Credit Union — 4,65% APY: $500 най-малък депозит се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 180 дни рента Barclays — 4,50% APY: най-малък депозит от $0 е нужен за разкриване на сметката; ползва се наказване за ранно изтегляне

Разгледайте своите краткосрочни и дълготрайни CD варианти тук.

Долната линия

Няма причина да се задоволявате с ниска рента върху спестяванията си в този момент. Има доста положителни варианти за компактдиск, от които да избирате, и в случай че заключите % за по-дългосрочен компактдиск, няма да се постанова да се притеснявате дали процентите ще намалеят в бъдеще. Ще продължите да печелите със същия висок %, до момента в който вашият компактдиск стане зрял. И с проценти за дълготрайни компактдискове, които се движат на или над 5%, възвръщаемостта, която печелите с най-хубавия компактдиск, може да бъде забележителна.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР