Ако се опитвате да регулирате диабета, вече знаете, че е

...
Ако се опитвате да регулирате диабета, вече знаете, че е
Коментари Харесай

Как да регулираме скоковете в захарта след хранене

Ако се пробвате да регулирате диабета, към този момент знаете, че е значимо да следите равнищата на кръвната си захар. Но по какъв начин можете да се справите с внезапно нарастване на равнищата, което идва откакто ядете? Нарича се " постпрандиална " кръвна глюкоза и в случай че предприемете някои елементарни стъпки, можете да я контролирате и да избегнете някои здравословни проблеми.

Защо би трябвало да държите равнищата на кръвната захар под око

Когато кръвната ви захар е висока, можете да получите признаци като замъгляване, което затруднява фокусирането или ясното мислене. Енергията ви също може да бъде наранена, допустимо е да се почувствате нервни или мрачни. Ако равнищата ви паднат прекалено много, можете даже да припаднете. В дълготраен проект, в случай че кръвната ви захар се увеличи, може да сте изложени на риск от сърдечни болести, инсулт, бъбречно заболяване или други проблеми.

Как да измерите своите пикове

Американската диабетна асоциация (ADA) предлага да проверявате равнищата на кръвната си захар директно преди хранене с кръвна проба от пръст и още веднъж 1 до 2 часа след първата хапка. Продължете по този начин към седмица. Запишете часа и единиците на кръвната захар. Запишете на записка всичко, което смятате, че може да повлияе на равнищата ви като медикаменти или извършения. И не забравяйте да отбележите какво тъкмо сте яли, дружно с размера на порциите и количеството въглехидрати.

Какви равнища са прекомерно високи след хранене? Експертите имат леки разминавания в това какво би трябвало да бъде цифрата, само че ADA споделя, че в общия случай равнището на кръвната захар би трябвало да бъде под 180 mg/dL, 1 до 2 часа след хранене. Говорете с вашия доктор за това към какво би трябвало да се стремите и не коригирайте лекарството си, без първо да се допитате до него.

Как да управляваме пиковете на захарта след хранене

Използвайте лекарство, което работи за вас

Правилната стратегия за инсулин или медикаменти може да окаже огромно въздействие. Като цяло, когато приказваме за пикове след хранене, артикули, които се работят бързо и за малко време, са по-добър избор от тези, които работят постепенно за дълъг интервал от време. Вашият доктор може да ви каже повече за вашите благоприятни условия. Следете кръвната захар преди хранене. По този метод, даже и да се увеличи след хранене, няма да е толкоз трагично. Гледайте какво ядете. Ограничете сладкото, белия самун, ориза, тестените произведения и картофите. Те са склонни да провокират повишение след хранене. Типът мазнини, които ядете, също може да играе роля. Едно изследване демонстрира, че може да съумеете да ограничите пиковете на кръвната захар след хранене, в случай че пропуснете храни с доста масло и вместо това изберете храна, приготвена с малко зехтин.

Яжте закуска всяка заран с цел да предотвратите внезапно повишаване на захарта

Дори когато бързате да излезете от, не си позволявайте да я пропуснете. Проучване демонстрира, че хората с диабет, които не закусват, получават по-високи скокове на кръвната захар след обяд и вечеря.

Кое е идеалното утринно хранене? Може да е просто богато на протеини. Малко изследване демонстрира, че когато хората ядат закуска от 500 калории, която съдържа 35% протеин, равнищата на кръвната им захар след хранене са по-ниски от тези, които стартират деня си с храна с високо наличие на въглехидрати. Но въпреки всичко се консултирайте с вашия доктор, с цел да видите какво е уместно за Вас.

Отидете на разходка след вечеря

Това е здравословен табиет за всички, само че в случай че имате диабет, това също е добър метод да изгорите в допълнение глюкоза от храната, която сте поели.

Прием на хранителни добавки за контролиране на захарта

Приемът на натурални артикули е сполучлив и безопасен способ за справяне със повишените равнища на кръвна захар. Такъв артикул е! Тя контролира равнищата на кръвната захар и може да предотврати внезапните пикове след хранене
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР