Ако се направи правителство с третия мандат, това ще е

...
Ако се направи правителство с третия мандат, това ще е
Коментари Харесай

Борисов: Правителство е добре за ГЕРБ, лошо за България

" Ако се направи държавно управление с третия мандат, това ще е добре за ГЕРБ, само че ще бъде неприятно за страната. "

Това " пресметна " водачът на опозиционната партия Бойко Борисов при следващата си съботно-неделна изява при обиколките си из страната.

" Няма кого да поддържаме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи ", даде поръчка за предварителни избори Борисов.

Последва лична " минутка за реклама ". Борисов посочи пред симпатизантите си какъв брой пъти бил вадил страната от рецесии - Коронавирус, миграционна. " Но и ние имаме душа ", оплака се. Според него обаче " Продължаваме промяната ", от която на процедура зависи ще има ли кабинет с третия мандат, не желае да ръководи - тъй като газ няма и намало от кое място да докара.

" Политическа партия не желаят държавно управление, те бягат " - разгласи водачът на ГЕРБ и добави, че даже президентът Румен Радев не желал да прави длъжностен кабинет - поради това завещание.

И още веднъж обрисува апокалиптична икономическа картина, като взе мотив от самохвалбите на вицепремиерката и стопански министър в оставка Корнелия Нинова, която през вчерашния ден разгласи, че има рекорден напредък на индустриалното произвеждане. По думите му не става въпрос за действителен растеж, който да е от изгода за популацията, а подобен, дължащ се на износа на оръжия поради войната в Украйна. Както е известно, износът в реалност се е нараснал в пъти, като Нинова го оправдава със закъснение на обсъжданите поръчки за оръжейни покупко-продажби поради служебните държавни управления от предходната година. ГЕРБ, а и освен, поддържа тезата, че българският експорт в последна сметка стига до Украйна, макар поръчките на Нинова, че България и един патрон нямало да прати. Самата тя обаче бе принудена да съобщи, че страната не знаела къде отива износът, а единствено кой е получателят. Какво прави той с оръжията след това не било работа на подопечното й министерство.

" Износът не се е вдигнал поради експорт на действителната стопанска система, а поради износа на бензон, жито и оръжия ", акцентира Борисов.

И добави:

" Инфлацията и горивата подвигат хляба, а не неналичието на Данък добавена стойност ".

Последното бе във връзка решението на ръководещите да махнат Данък добавена стойност за хляба и брашното, като Нинова се похвали, че още преди решението да е влезнало в действие цената на хляба в магазините към този момент паднала. С което си завоюва насмешки - че се базира на промоции.

Борисов не пропусна и тематиката със златните кюлчета, излязла още веднъж нескрито, откакто основният прокурор Иван Гешев изпрати изборно писмо до евродепутат от политическото семейство на ГЕРБ - ЕНП, което идваше да внуши, че Европарламентът счита, че след направена петорна експертиза на фотосите от " спалнята на Борисов ", те са манипулирани. След разразилия се скандал, Гешев бе поканен в парламентарната комисия по корупция, където не сподели нищо. Но за сметка на това депутатите на ГЕРБ " на амбразурата " подеха друга офанзива - основният прокурор да опише не за кюлчетата, а за видеото на премиера в оставка Кирил Петков и на шефката на кабинета му Лена Бориславова на едно стълбище, оповестено от така наречен кафяви медии, както и да фотография на автомобил пред Министерския съвет, отново оповестена там, с текст, че Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката с две жертви на бул. " Черни връх ", снабдявал Петков и Бориславова с опиати.

" Кюлчета не съм имал в никакъв случай. Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на парламета (сега Мирослав Иванов, избраник на Бориславова) не кажат, че са били в оня апарламент за обич... Тук няма ли спор на ползи? Друго не ни ли интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме ", съобщи Борисов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР