Ако се наложи, по границата с Гърция могат да бъдат

...
Ако се наложи, по границата с Гърция могат да бъдат
Коментари Харесай

Младен Маринов: Армията е в готовност да помага при проблеми с мигранти на границата ни с Гърция

Ако се наложи, по границата с Гърция могат да бъдат ситуирани и военни елементи, които да оказват помощ на полицията при възможна мигрантска рецесия. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред БНР. 

По негови думи е засилено наличието на полиция и жандармерия по границата, защото към този момент няколко дни не престават конфликтите сред мигранти и полиция край бежанския лагер Диавата покрай Солун. 

„ Предприели сме ограничения по увеличаване на територията към границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в дребните обитаеми места по българо-гръцката граница, са в подготвеност за реакция при вероятно доближаване на такива групи. В непрекъсната връзка сме с гръцките и македонските сътрудници, както и с турските. Следим ситуацията, обменяме информация и сме в подготвеност. Имаме и създаден проект за деяние при рецесии. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт във връзка с потребление на армията в избрани обстановки “, сподели Маринов в изявление за предаването „ Неделя 150 “.

Според Маринов ситуацията е под надзор, само че въпреки всичко страната ни би трябвало да е добре готова и подготвена за реакция при рецесия, с цел да се предотврати напор към българска територия. По негови думи е значимо да използваме моментите, в които е умерено, с цел да укрепим позициите си.

Маринов още заяви, че мигрантите, които се събират край Солун, са към 600-700 души. Те са се събрали след неизвестен апел в обществените мрежи да тръгнат към границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра оттова, с цел да продължат към Западна Европа.

По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също взаимни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР