Ако се наложи, и предполагам всички Вие ще се почувствате

...
Ако се наложи, и предполагам всички Вие ще се почувствате
Коментари Харесай

Първи думи на Заков: Ако се наложи, сили на НАТО ще дойдат в България |

Ако се наложи, и допускам всички Вие ще се почувствате по-сигурни, сили на НАТО да дойдат в България -  това става по избрана процедура. Това е развой на взимане на решение, в който България взе участие.

Това съобщи новият министър на защитата Драгомир Заков пред публицисти в Народното събрание.

Той добави, че все още Черно море е подсигурено.

Малко откакто постави клетва, Заков сподели още:

" България е член на НАТО и думата " НАТО " не е мръсна дума. "

Той разяснява и изявлението на предшественика си във ведомството Стефан Янев, който преди дни съобщи, че държавното управление иска да го смени с " ".

" На никой български министър не може да му бъде налагано решение, решенията се взимат от Министерския съвет, а когато е належащо - от Народното събрание ".

Заков изясни, че ще работи елементарно и с военнослужещите. Вчера част от тях се оповестиха срещу промяната на Янев и оповестиха, че застават зад него. Новият министър добави, че работи успешно с 60% от военнослужещите в делегацията в НАТО. 

За разлика от Стефан Янев обаче Заков е безапелационен:

" В момента в Украйна се води война. Това е агресия  (...) Това, което НАТО направи през последните месеци, беше невиждано изпитание да остави Русия на масата на договарянията. Войната стартира в миг, в който вратата за разговор беше необятно отворена ".

Новият боен министър съобщи, че е взел дефинитивно решение да одобри поканата на Петков през вчерашния ден вечерта, а диалозите са почнали няколко дни по-рано. Той добави, че това, което го е спирало, са децата му, които посещават учебно заведение в чужбина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР