Ако се надявате да попаднете на холивудска знаменитост, разбира се

...
Ако се надявате да попаднете на холивудска знаменитост, разбира се
Коментари Харесай

Проучване разкрива най-популярните филмови места

Ако се надявате да попаднете на холивудска звезда, несъмнено в компанията на снимачен екип, е най-вероятно това да се случи в Сентръл парк в Ню Йорк, Съединени американски щати - най-популярната кино или телевизионна локация в света, написа в. "Дейли експрес ".

Проучване демонстрира, че девет от десетте най-популярни екранни места се намират в Съединени американски щати. Първенецът измежду тях - Сентръл парк, попада в 231 продукции, измежду които "Сам у дома 2 ", "Мъже в черно 2 ", "Спайдърмен 3 ".

Второ място в самобитната ранглиста заема Венис Бийч, Калифорния. Популярният плаж участва в 161 екранни продукции. Сред тях са "Американски къс " и "Американска история Х ".

Следва Гринуич Вилидж, Ню Йорк, където са снимани подиуми от филми като "Смъртоносно въздействие " и "Аз съм легенда ".

Челната петица се добавя от още две местоположения в Ню Йорк - кварталите Астория в регион Куинс и Уилямсбърг в регион Бруклин, фигуриращи в продукции като "Ловец на глави ", "Артур ", "Училище за рок ", "Шерлок Холмс ".

Единствената известна екранна локация отвън Съединени американски щати, намерила място в Топ 10, е университетът на Британска Колумбия, Канада, където са снимани подиуми от "Ефектът на пеперудата " и "Петдесет нюанса сиво ". Учебното заведение е сложено на девето място.

Челната десетка се добавя от Калифорнийския университет ( "Ерин Брокович ", "Професия русокоска "), Кони Айлънд, Ню Йорк ( "Пи ", "Бруклин "), Таймс Скуеър, Ню Йорк ( "Дяволът носи Прада ", "Ванила скай ") и Харлем, Ню Йорк ( "Ани ", "Американски ганстер ").

Англия попада в Топ 20 на класацията с пет екранни местоположения. Най-популярната от тях, Саут Банк в Лондон, е употребена от 72 снимачни екипа и е сложена на 11-о място. В региона в централната част на английската столица са снимани подиуми от филми като "Спектър " от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд и "Ултиматумът на Борн ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР