Ако се говори за тезата, че има извършено престъпление от

...
Ако се говори за тезата, че има извършено престъпление от
Коментари Харесай

Горанов: Ако има извършено престъпление от страна на МФ, то не е било умишлено

Ако се приказва за тезата, че има осъществено закононарушение от страна на чиновници на Министерството на финансите, това занапред ще се проверява. Но не може да става и дума за предумисъл. Иначе имената на тези чиновници ги знаем. Почва се от равнище специалист и се стига до шеф на Дирекция. Но тук не става въпрос за липса на надзор, а става въпрос за друго виждане за това по какъв начин следва да се чете законът. Това показа пред медии финансовият министър Владислав Горанов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Според нашата позиция текстовете на член 25 и 27 са структурирани тъй че през годините да се получава преразпределение на гласовете в интерес на правоимащите, защото избрани гласове, включени в общата сума за установяване на годишния размер на субсидияга идват от партии и обединения, които впоследстия нямат право на дотация и тези гласове се преразпределят'', изясни Горанов и добави, че контролът е на задоволително положително равнище в тази връзка.

,,Спорът, който следва да се обясни, е дали законът е прилаган съответно. Затова и текат инспекции от страна на прокуратата. Така че тук разногласието е по какъв начин би трябвало да се пояснява законът'', сподели още финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР