Ако се допитаме до по-възрастните хора около нас, вероятно първото

...
Ако се допитаме до по-възрастните хора около нас, вероятно първото
Коментари Харесай

Как най-правилно да почистим дома си с белина

Ако се допитаме до по-възрастните хора към нас, евентуално първото нещо, което ще изникне в съзнанието им - когато става дума за разчистване - е белината. Като че ли позабравихме това остаряло, добре дезинфекциращо средство в последните години. И не поради неприятни качества, а поради огромното обилие от почистващи препарати на пазара.
 Пролетно разчистване и няколко трика по какъв начин да го създадем с артикули от кухнята
Как да създадем пролетното разчистване бързо и елементарно

И то с артикули от кухнята

Затова идващия път, когато решим, че желаеме къщата ни да е идеално чиста, не би било неприятно да се сетим за класическата белина. Защото, в действителност, тя е ефикасен и мощен " инструмент ", който умерено може да се употребява на всички места. Дори и в градината.

Прането

Въпреки че нормално белината се употребява за бели облекла, тя би могла да влезе в приложимост и когато има потребност от мощна стерилизация - да вземем за пример за спортни облекла или дамаски.
 Снимка 570458

Но това, което множеството хора не знаят, е, че доста цветни облекла също биха могли безвредно да се перат и със общоприета белина. Просто преди приложимост може да се тества дребна част от тъканта (вътрешността на подгъва например) с белината.

За задачата е нужно да се смесят две чаени лъжички белина с ¼ чаша вода, след което се нанася дребна точка върху тъканта и се оставя да престои към минута. Ако материята не се обезцвети, умерено може цялата да се третира с белина.

Кухнята

Лоша вест за сбирката от почистващи препарати за кухнята - белината би могла да свърши всичко вместо тях. Достатъчно е да се смесят ½ чаша белина с четири-пет литра вода - и това е идеалният дезифектант за плотове, умивалници, плочки, подове, хладилника и даже за уредите от неръждаема стомана.

С по този начин приготвения разтвор могат да се изчистят добре и пластмасови кофи за отпадък, даже и пластмасовите дъски за рязане.

Банята

От пода до тавана - белината покрива всички потребности за надълбоко разчистване и заличаване на бактериите в банята.
 Снимка 570457

С белина може даже да спасим пластмасовата завеса за душ от плесените. За задачата просто я слагаме в пералнята дружно с композиция от перилен препарат и 2/3 чаша белина. Това освен ще почисти завесата, само че и ще предотврати повторната поява на плесен.

А за дейно разчистване на мухъл по плочките, може да смесим ¾ чаша белина с пет литра топла вода. С приготвената примес да избършем повърхностите, да я оставим да престои 10 минути и да изплакнем с топла вода, поучават от marthastewart.com.

Дворът

Сезонът на скарата и храненето навън се завръща с цялостна мощ. Затова е добре да почистим хубаво пластмасовите култивиран мебели. За задачата, несъмнено, още веднъж може да използваме белината. И отново да смесим ¾ чаша белина с пет литра топла вода и да забършем изцапаните повърхности (трябва да внимаваме обаче направената течност да не се оттича в градината).
 Дезинфекцирането, почистването, някои легенди и каква е разликата сред тях
Какво би трябвало да знаем за дезинфекцирането и почистването

Определено не са едно и също нещо

Белината може да бъде потребна даже за разчистване на саксиите за цветя. Това ще предотврати появяването на плесен или заболявания по растенията, които ще засадим в тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР