Ако се чувствате зле, не бързайте да тичате към аптеката,

...
Ако се чувствате зле, не бързайте да тичате към аптеката,
Коментари Харесай

Доказано: Мислите за любим човек подобряват здравето!

Ако се чувствате зле, не бързайте да тичате към аптеката, с цел да вземете куп медикаменти. Американски учени потвърдиха, че е задоволително единствено да помислите за обичания си човек и ще почувствате по какъв начин стартира стабилизацията на доста системи в организма ви.

Група откриватели от Съединени американски щати решили да проведат необикновен опит, който сподели още по-интересни и значително непредвидени изводи. Оказва се, че доста медикаменти и всевъзможни лекарски процедури могат да се заменят от приятни мисли за обичан човек.

Ако вдигнете кръвно - помислете за обичания си човек

Когато създали изследването, американски учени от университета в Аризона виждат, че хората, които са в сантиментална връзка, са доста по-здрави и психически уравновесени от самотни. Според създателите на проучването, наличието на обичан човек в живота ни дава на човек чувство за сигурност и непоклатимост, които въздействат позитивно върху работата на всички защитни системи на тялото.

И второ, опитите посочили, че в случай че човек стартира да мисли за обичания си в стресова обстановка, тогава душeвността му се успокоява, работата на нервната система се възстановява и даже се възстановява кръвното налягане.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР