Ако се чувствате зле, не бързайте да тичате към аптеката,

...
Ако се чувствате зле, не бързайте да тичате към аптеката,
Коментари Харесай

Мислите за любимия човек подобряват здравето и ни правят щастливи

Ако се чувствате зле, не бързайте да тичате към аптеката, с цел да вземете куп медикаменти. Американски учени потвърдиха, че е задоволително единствено да помислите за обичания си човек и ще почувствате по какъв начин стартира стабилизацията на доста системи в организма ви.

Група откриватели от Съединени американски щати решили да проведат необикновен опит, който сподели още по-интересни и значително непредвидени изводи. Оказва се, че доста медикаменти и всевъзможни лекарски процедури могат да се заменят от приятни мисли за обичан човек.

Ако вдигнете кръвно - помислете за обичания си човек

Когато създали изследването, американски учени от университета в Аризона виждат, че хората, които са в сантиментална връзка, са доста по-здрави и психически уравновесени от самотни. Според създателите на проучването, наличието на обичан човек в живота ни дава на човек чувство за сигурност и непоклатимост, които въздействат позитивно върху работата на всички защитни системи на тялото.

И второ, опитите посочили, че в случай че човек стартира да мисли за обичания си в стресова обстановка, тогава душeвността му се успокоява, работата на нервната система се възстановява и даже се възстановява кръвното налягане.

В изследването вземат участие 102 доброволци. Освен това за присъединяване в опита са определени единствено тези двойки, чиито сътрудници се чувствали щастливи и са изцяло удовлетворени от връзката си.

Всички били разграничени в три групи. В първата група един от сътрудниците е трябвало да извърши пробните условия, препоръчани от учените в наличието на обичан човек. Участниците във втората група били тествани сами, само че в процеса на проучване просто трябвало да помислят за своя обичан. Третата група била помолена да обмисли проекти за идващия ден. Те били сами.

Доброволците трябвало да пуснат краката си в ледена вода за тъкмо 4 минути. По това време се мери кръвното им налягане.

В резултат на проучването се оказа, че наличието на обичан човек наоколо разрешава на субектите да преминат теста с ледена вода без особени съмнения в показанията за налягане. Тоест, те на практика не са изпитали последствията от напрежението.

Подобни резултати демонстрират и участниците във втората група, които, макар че се е наложило да преминат през опита сами, мислите за обичания им човек се ги предиздвикали да се провиснал и да се разсеят.

Това, обаче, не може да се каже за доброволците от третата група, които мъчно могли да се концентрират върху построяването на проекти за четири минути, студената вода провокирала остра реакция на организма към стресова обстановка.

Освен това учените прибавят, че здравната статистика демонстрира, че самотните хора са доста по-склонни да се депресират, в сравнение с хората, които са във връзка.

Затова в случай че се почувствате зле, просто помислете за обичания си човек и ще видите по какъв начин неприятното положение ще премине!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР