Ако се чудите дали усилията на премиера Бойко Борисов да

...
Ако се чудите дали усилията на премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Паспортна служба на МВР Пловдив умили тази майка, вижте как

Ако се чудите дали напъните на премиера Бойко Борисов да реформира държавната администрация и да я отвори към жителите дават резултат, елате в Паспортна работа в Пловдив. Това написа читателка на " Марица ", на която се наложило да извади документ за идентичност на сина си. Момчето навършило 14-годините за първа персонална карта, а и трябвало да пътува с класа за Гърция. Тъй като екскурзията била в края на месеца и нямало време да се чака едномесечният период за издаване на документа, фамилията решило да пусне бърза поръчка за интернационален паспорт, с цел да може синът им да замине.

" Първото, което ми направи усещане, беше, че в звено " Български документи за идентичност " на ул. " Волга " царува съвършен ред. Хората не се блъскаха. На входа към гишетата чиновник координираше две опашки – едната за приемане, а втората за подаване на документи ", споделя читателката ни.

Веднага ги упътили къде да чакат, а когато пристигнал редът им, на гишето ги посрещнала млада усмихната чиновничка. " Учуди се, че желаеме да извадим интернационален паспорт на детето, в случай че Гърция е член на Европейски Съюз. Обясних, че нямаме време да чакаме месец, с цел да излезе персоналната карта. И тогава стана знамение – тя ни увери, че можем изцяло гратис да пуснем бърза поръчка за карта, вместо да плащаме 80 лв. за паспорт ", диви се пловдивчанката.

Тя към момента не може да повярва, че държавната администрация е отказала да й вземе парите. " Напротив – служителката направи всичко допустимо да ни бъде потребна. А по-късно нейна колежка, която оформяше документите за персоналната карта, видя някъде в системата, че имам изминал чуждестранен паспорт. Каза ми да го върна и ме увери, че от това няма да произтече никаква санкция ", не стопира да се учудва читателката ни.

Най-хубавата част обаче занапред предстояла. " Когато след три дни отидох да взема готовата персонална карта, попаднах на двама прелестни служители с възприятие за комизъм. Колкото и това да звучи като оксиморон. Хора, споделям ви, има ги ", радва се дамата.

На прилежащото гише чакал тъмен мъж. Служителката го попитала за какво е толкоз навъсен, а той отвърнал, че просто не се е наспал. " В кое заведение бяхте нощес ", пошегувала се държавната служителка. Това предиздвикало и свъсеният човек да се усмихне. Заформил се неналожителен диалог.

" И мен ме развеселиха. Понеже синът ми се споделя Евгений, чиновникът, който ме обслужваше, направи занимателна прилика с Евгений Онегин. Разсмях се откровено и му пожелах от сърце да бъде все по този начин общителен и отворен към хората ", написа ни пловдивчанката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР