Ако се биете с гоблин от видеоигри, който говори с

...
Ако се биете с гоблин от видеоигри, който говори с
Коментари Харесай

Сега, когато изкуственият интелект може да клонира гласове, актьорите във видеоигрите трябва да претеглят възможностите си

Ако се биете с гоблин от видеоигри, който приказва с кокни акцент, или помолите недодялан шотландски ковач да изкова виртуален меч, може да чувате гласа на артиста Анди Маги.

С изключение на това, че не е напълно гласът на Маги. Това е синтетичен гласов клонинг, генериран от изкуствен интелект.

Тъй като световете на видеоигрите стават все по-разширяващи се, някои студия за игри опитват с AI принадлежности, с цел да дадат глас на евентуално безграничен брой герои и диалози. Освен това икономисва време и пари за " вокални скреч " записи, които разработчиците на игри употребяват като заместители за тестване на подиуми и сюжети.

Отговорът на професионалните артисти е разбъркан. Някои се притесняват, че AI гласовете могат да заменят всички, с изключение на най-известните човешки артисти, в случай че огромните студиа реализиран своето. Други, като Magee, са подготвени да опитат, в случай че получат заслужено заплащане и гласовете им не бъдат злоупотребявани.

„ На...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР