Ако сделката за придобиване на ЧЕЗ бъде възпрепятствана, това ще

...
Ако сделката за придобиване на ЧЕЗ бъде възпрепятствана, това ще
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Милионер съм, не познавам политици

Ако договорката за придобиване на ЧЕЗ бъде възпрепятствана, това ще е нарушение на капиталовия интерес, заяви Гинка Върбакова, притежател на компанията - покупател на електроразпределителното сдружение, в извънредно изявление за NOVA. Смяната на собствеността на ЧЕЗ не трансформира по никакъв метод услугата, която крайният консуматор ще получава, нито цената, която ще заплаща, даде обещание тя. 

Милионер съм, с активи за над 100 млн. лева,  нямам отговорности към Националната организация за приходите, не желая да съм  публична персона и да бъда употребена за политически цели, акцентира Върбакова. 
Бизнес дамата от Пазарджик беше безапелационна, че компанията, която купува ЧЕЗ, е 100% нейна благосъстоятелност. Тя съобщи, че от 20 години е в частния бизнес, а от 10 години се занимава с енергетика.

Бизнес дамата призна, че компанията, която взе участие в процедурата, е на 1 година. Това е компания, зад която стоят моите компании. Фирмата е основана особено за договорката. Затова тя няма опит и е с капитал от 50 хиляди лв.. Според българското законодателство тя можеше да е и с 2 лв. капитал, сподели   шефката на " Инерком ". 

Към момента моите компании са доста постоянни. Нямам никакви отговорности като данъци към Национална агенция за приходите, нито като физическо лице, нито от страна на фирмите ми, сподели Върбакова.   

Цялата договорка се организира по чешкото законодателство. Цялата договорка и диалози бяха в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна договорка, подчерта 
Върбакова. Тя показа, че документацията по договорката тежи цели 15 кг.  

Процедурата беше открита. Нашето име беше в медиите от една година. И до момента никой не ни потърси, с цел да ни попита кои сме. Учудвам се за какво е тази медийна нервност, сподели Върбакова. 

Тя призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено. Бизнес дамата дефинира подалия оставка енергиен министър като " страховит човек и страховит специалист в своята област ", който е спомогнал доста за развиването на българската енергетика през последните години.

Бизнес дамата от Пазарджик разясни, че в бизнеса е оказал помощ чешкият металургичен колос Зденек Земек.  Това се случи 2011-2012 година, когато изградихме по-голямата част от нашите фотоволтаични централи. Той повярва в нас и влага над 32 милиона евро в тези централи. Той даде гаранции за покриването на един капиталов заем. След време изплатихме тези заеми и централите станаха напълно наши, изясни Върбакова. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР