Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите.Ракетите от Крим

...
Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите.Ракетите от Крим
Коментари Харесай

Борисов на форум за сигурността: Ако считаме, че ще има...

Ако считаме, че ще има война, сменяме целите.Ракетите от Крим почват да се насочват и към България, ставаме цел. Как ще се предпазим, в случай че не работи някакъв европейски проект, съобщи министър председателят Бойко Борисов. Той взе участие в полемиката „ Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска защита “, в която взе участие и президентът Румен Радев, с който имат разлики нужно ли е незабавно пазаруването на нови изтребители.

„ Приемам тематиката с огорчение. Когато в света стартира да се приказва за въоръжаване, превъоръжаване, конкуренция във въоръжаването, нищо положително не е реализирано в историята до момента “, сподели още Борисов, представен от " Фокус ". Той изрази страдание, че европейската дипломация търпи големи укори. „ Само преди 6 месеца по време на Европейски съвет, в това число и президентът Еманюел Макрон беше срещу общата европейска защита. За няколко месеца всички претъпяха метаморфози, тъй като видяха голяма опасност и нови военни съюзи “, разяснява министър председателят. „ Военните добре си дават сметка какво значи боен съюз Индия, Китай, Иран, Русия и Турция. Какъв защитителен съюз ще има против този, в случай че се изпусне дипломацията и пристигна време военните да го вземат решение. Само брутният артикул на тези страни е по-голям от този на Г-7 “обясни министър-председателят.

Борисов обърна внимание, че за първи път се е вкарала думата индустриално съдействие. И напомни, че преди време в България са се произвеждали верижни машини, които сега костват към 15 млн. евро. „ Какво пречи отново да вършим това. Да, ще създадем индустриално съдействие с някоя страна – за електротехника, за оръжие. Същото се отнася и за огромна част от корабите. Как ремонтираме натовски хеликоптери? В авиацията през последните години се направи много. Г-н Радев го сподели вярно – отиват в Афганистан и се оказва, че са купени все транспортни вертолети. Пазарени са по този начин в поръчките, че нямат въоръжение. Сега, на фона на всичко – заплати би трябвало да подвигаме, би трябвало да ги превъоръжаваме, те нямат нищо “, сподели още министър председателят. По думите му щом се слага тази тази тематика и всички стартират да приказват, " очевидно ни е боязън, Европа чака отнякъде нахлуване “.

" Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, би трябвало да преориентираме страната в такива условия. Въоръжение, войска, пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко. Ако това е консенсусът, действаме по тази тематика. Иначе милиард за това, за това, приходи, приходи ", акцентира Борисов. „ И на нас ни се желае всичко да стане, да не приказваме, че би трябвало да подменим и ракетите, които имаме. Затова с Общата европейска защита започваме да мислим и от кое място ще пристигна съперникът. Същият ли е южният фланг на НАТО с тези нови съюзи, като имаме поради и връзките сред огромните европейски страни и Турция. Имаше време, когато унищожавахме и ракети. Как ще се предпазим с няколко самолета? Какво ще вършим, в случай че няма европейски проект? Генерал Боцев би трябвало да направи проект, да каже каква война ще водим, по какъв начин да ги посрещнем, от кое място ще дойдат “.

Той обърна внимание на мигрантската вълна и на тероризма. „ Европа става под напън. Нито можем да се оправим с тероризма, нападнаха най-силните страни и съумяха. Избори в Европа се печелят с антимигрантска вълна. Тези, които са надалеч от границата с Турция настояват, че тя не била в Европейски Съюз. Ок, не е, само че за какво би трябвало да скъсаш с всички съглашения. На тях им е елементарно, надалеч са “, добави Борисов.

„ Много можем да си приказваме. Надявам се с дипломация и по-твърда ръка от европейските ни водачи. Поколенията са не запомнили какво е война. Европа не е готова. Тези страни, в които са приказва за война, при тях човешкият фактор не съществува или е пренебрежимо дребен. В Европа един боец да загине, е покруса. И това е вярно, най-хуманно, ценим човешкия живот “, сподели още той.

И най-после заключи: „ Благодаря на сътрудниците, подготвени сме да мислим в общ консенсус, отчитайки всички закани, в това число и на промяна на целите. Ако военните ни убедят, че това е по-важно от всичко. За нас бе образованието. Просто би трябвало да сме наясно като нация от кое място може да ни пристигна “.

тагове Бойко Борисов конгрес сигурност
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР