Ако САЩ се откажат от помощта за Украйна, какво ще

...
Ако САЩ се откажат от помощта за Украйна, какво ще
Коментари Харесай

Байдън: Ако оставим Украйна, какво ще стане с Балканите?

Ако Съединени американски щати се откажат от помощта за Украйна, какво ще се случи с Балканите, Полша и Унгария? Този въпрос разяснява американският президент Джо Байдън пред кметове, като утвърди, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат украинците, " с цел да не паднат ".

Президентът Джо Байдън предизвести, че в случай че Съединените щати откажат помощ на Украйна и Русия успее да реализира задачите си, сигурността на страните от цяла Източна Европа ще бъде под директна опасност, написа съветската редакция на BBC.

" Ако се отдръпнем и Русия успее да продължи офанзивата си и да разбие Украйна, какво мислите, че ще се случи с балканските страни? Какво ще се случи от Полша до Унгария с нейния Орбан? "
 ISW: Путин цинично пази суверенитета на всички страни
ISW: Путин цинично пази суверенитета на всички страни

Кремъл нападателно заплаши Дания

Байдън напомни и диалог с Хенри Кисинджър , малко преди гибелта на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати и консултант по националната сигурност. Според Байдън Кисинджър му е споделил, че " Европа не е гледала на Русия без смут от дните на Наполеон и това продължава до момента ".

Американският конгрес към момента не е одобрил идващия пакет от военна помощ за Украйна, защото републиканците, контролиращи Камарата на представителите, го свързват с ограничения за битка с незаконната имиграция и подсилване на границата на Съединени американски щати с Мексико.

В петък Байдън изрази вяра, че идната седмица може  с републиканците, най-малко в Сената, където болшинство имат демократите. Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди в четвъртък законопроекта за финансиране на федералното държавно управление до началото на март и попречване на шътдауна най-малко дотогава.
 US Конгресът утвърди финансиране на държавното управление до март
US Конгресът утвърди финансиране на държавното управление до март

Законопроектът бе изпратен на президента Джо Байдън за дефинитивно одобрение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР