Ако САЩ признаят Ерусалим за израелска столица, аз ще прекратя

...
Ако САЩ признаят Ерусалим за израелска столица, аз ще прекратя
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Ако САЩ признаят Ерусалим за израелска столица, ще прекратя връзките с еврейската държава

Ако Съединени американски щати признаят Ерусалим за израелска столица, аз ще приключа дипломатическите на страната ни връзки с еврейската страна, сподели турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, написа газета.ру.

"Ерусалим е алената линия за мюсюлманите и тя не би трябвало да се прекрачва. Подобен ход ще нанесе тежка рана върху цялото човечество. Ние няма да оставим нещата по този начин. Нима Америка няма други проблеми и реши да се занимава с този въпрос? Ние няма да допуснем това и ще се борим до дъно. Ние можем да прекратим дипломатическите връзки с Израел. Аз още един път предизвестявам Америка да не основава напрежение в Близкия изток ", съобщи Ердоган пред депутати в Анкара. Турският президент добави, че в случай че във Вашингтон подхващат такава стъпка, то против Съединени американски щати ще се настрои целият мюсюлмански свят.

От администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила на 28 ноември обявиха, че американският държавен глава обмисля преместването посолството на страната си от Тел Авив в Ерусалим. С този акт Тръмп ще признае свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град за израелска столица.

Според интернационалното право посолствата на една страна се намират в столицата на страната-домакин.

В Израел считат Ерусалим за столица на страната, а за основен град в света се признава Тел Авив. Към Ерусалим искания и управляващите на Палестинската автономност, чийто административен център е град Рамала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР