Ако само броят на населението беше големият проблем, какво да

...
Ако само броят на населението беше големият проблем, какво да
Коментари Харесай

Шефът на НСИ: В преброяването през 2021 г. няма да има трети пол

Ако единствено броят на популацията беше огромният проблем, какво да кажем за Люксембург, Малта и Кипър. Въпросът е структурите на обществото, образованието, заболеваемостта. Ромският етнос не е най-големият проблем. Миграцията, а не раждаемостта е проблем. Това съобщи ръководителят на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Хората над 50-годишна възсраст са в трудоспособна възраст. Проблематично е когато възрастното население над 65 години увеличаваа своят ритъм ", сподели още той.

"Преброяването ще ни коства 38 милиона, с изключение на, в случай че няма по-голяма численост преброили се електронно - тогава цената понижава. Тези суми не са единствено за преброителите, а и за развиването на регистри и системи в страната ", добави Цветарски.

"Последният път имаше проблем с образуването на фамилии. Има хора, които не желаят да дават отговор на проучванията ни, макар глобите ", разкри шефът на Национален статистически институт.

"В преброяването през 2021 година няма да има "трети пол " ", приключи Сергей Цветарски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР