Ако сам по себе си розовогърдият дебелоклюн (Pheucticus ludovicianus) е

...
Ако сам по себе си розовогърдият дебелоклюн (Pheucticus ludovicianus) е
Коментари Харесай

Октриха птица, която е хем мъжка, хем женска

Ако самичък по себе си розовогърдият дебелоклюн (Pheucticus ludovicianus) е много особена птица, защото женските са с пера в жълто и кафяво,а мъжките - в розови и червеникави цветове, в Ректор (Пенсилвания), екип от откриватели са забелязали още по-рядък образец, оповестява научно-популярното издание " Muy interesante ", осведоми БГНЕС. има розово леке на гърдите и розова перушина на дясното крило , разкриващи присъщите нюанси на мъжки. Но от лявата си страна пойната птица има жълто и кафяво оперение - нюанси, присъщи за женските. Изследователят Ани Линдзи незабавно схваща какво е това: полумъжко, полуженско създание, известно като гинандроморф - характерност, която постоянно се среща в ентомологията, нормално при пеперудите, само че и при други типове.
„ Тази птица има това оперение в нерепродуктивен интервал, тъй че напролет, когато се появи в своето размножаващо се оперение, тя ще бъде женска. Цветовете на птицата ще станат още по-ярки и линията сред мъжката и женската страна ще бъде още по-очевидна ", споделя изследователката. Гинандроморфите се срещат в доста типове птици, инсекти и ракообразни като раци и омари.
 Птица открадна сутиен, само че реши, че не ѝ става и го остави (ВИДЕО) Птица открадна сутиен, само че реши, че не ѝ става и го остави (ВИДЕО)
Индийска птица-носорог отмъкна в Сингапур сутиен от простора на балкон, оповестява AsiaOne. Живеещи в жилището, където се е случил ин...
Тази птица евентуално е резултат от извънредно събитие, когато две сперматозоиди оплождат яйцеклетка, която има две ядра вместо едно. След това, яйцето може да развие мъжки полови хромозоми от едната страна и женски полови хромозоми от другата, което в последна сметка води до птица с тестис и други мъжки характерности в едната половина на тялото и яйчник и други женски качества от другата половината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР