Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще

...
Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще
Коментари Харесай

Борисов би предложил 100% независим от ГЕРБ кандидат-премиер

" Ако са такива резултатите, каквито ги дават организациите, тогава ще сложа друг претендент за министър председател, безусловно далечен от ГЕРБ.(...). 100% самостоятелен от ГЕРБ – подобен министър председател ще предложа ".

Това сподели пред бТВ водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов в едно от редките си телевизионни участия. Той отхвърли да каже името на въпросния кандидат-премиер, който щял да е с профила на издигнатия за държавен глава Анастас Герджиков. " Знам кой е, само че естествено няма да му кажа името ", сподели Борисов.

По думите му посочената от социологическите организации разлика от 8-9 % сред ГЕРБ и втория и разликата сред Радев и втория значи, че " не би трябвало да чегърта нито Радев нас, нито ние него ".
Ще възложа на определения от мен министър председател да беседва с другите партии, в случай че това са резултатите и да сформират отговорно държавно управление, което да се употребява с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим диалози, сподели водачът на ГЕРБ.

" Ако се абстрахираме от персоналната омраза, какво ни споделят сега хората: " и без Радев не може, и без Борисов не може ". Това споделят резултатите сега. Ако имаме глави на раменете, би трябвало най-малко за 6 месеца да оставим нашата ненавист да не пречи страната да премине зимата ", добави някогашният министър председател.

На въпрос с кого би преговарял за ръководеща коалиция, Борисов отговори: " Много зависи какъв ще е резултатът от изборите ".

За новите фотоси с пачки в шкафчето му

На въпрос по какъв начин ще разяснява новата порция фотоси на пачки евро в нощното му шкафче и фрагменти на това по какъв начин спи, Борисов отговори: " Това е един противен компромат, който се пробваха отново да пуснат, поставят шкафче, което е подредено, когато ме няма, и са снимали всичко, когато ме няма. И по-късно на някого са му платили да ме снима, когато дремя. Но няма нито едно вързано с шкафчето и с мен, прелестен компромат. В тази игра аз не влизам ".

Предишната порция фотоси от премиерската спалня се появи през лятото на 2020 година Тогава реакцията на Борисов бе да каже, че са режисирани. След това в изявление пред немския вестник " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " той изясни, че фотосите били направени от жена, с която имал близки връзки и я назова Мата Хари. Преди това тогавашният министър председател твърдеше, че бил " приготвен " от хората на президента Румен Радев, които му пратили една " прелестна госпожа " да го нащрака. Коя е " Мата Хари " по този начин и не се разбра. Месеци по-късно агробизнесменът Светослав Илчовски съобщи, че знае коя е дамата, снимала Борисов.

Сега на въпрос за какво не каже коя е въпросната " Мата Хари ", Борисов отговори: " Няма да доставя на воайора Радев наслаждение, който с дрона си летеше да ми снима спалнята ".

За машините

Според Борисов президентът е трябвало към този момент да вземе оставката на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и " да беше поставил някой почтен човек, който да отиде да прибере всички машини, да постави полиция, страната да си ги купи да са 100 % нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките – под брой, под списък ".

Лидерът на ГЕРБ разгласи, че към този момент не е продуктивно да се приказва за свадите с машините и призна, че " ние ошашавихме хората " с този скандал.

Неговата групировка от месеци всява подозрение в машинния избор, а през почивните дни самият той разгласи, че се готви нов " Костинброд " с откритите 228 машини за гласоподаване отвън поръчаните от страната. След това се разбра, че има още 150 устройства в митнически склад. Сега ЦИК разбра за 199 машини, които се намират в склад в столичния квартал " Слатина ". Според доставчика на устройствата " Сиела Норма " последните машини не са спомагателни, а са 150-те плюс докарани по-рано. Целта на тези машини била гаранционна поддръжка и демокстрации. ГЕРБ обаче от дни приказват за подправяне на вота.

" След днешните изказвания на ЦИК и на представителите, да продължим да приказваме за това (за свадите с машините – бел. ред.) не е продуктивно. И дребното българи, които вървят да гласуваме, ще ги откажем, Говоря в множествено число, тъй като всички политици сме в тая борба изборите. Хаосът е цялостен и цялостен на всички места. Дори и при машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, то е неуместно. Какво да разясняваме повече ", сподели той.

Борисов продължава да твърди, че идните избори ще се фалшифицират. Твърди, че и предходните резултати са били манипулирани.

Атаки против Радев

" Радев наложи такава ненавист и безпорядък в страната, че по този начин разграничена страната не виждам по какъв начин ще се оправи ", сподели Борисов.

Бившият министър председател не пропусна да подчертае, че предизборната акция мина без нито един президентски спор и разгласи, че го е позор, че е станало по този начин.

В началото на акцията и тримата съществени претенденти – Румен Радев, Анастас Герджиков и Лозан Панов, заявяваха, че са подготвени на спор. Такъв обаче по този начин и не се състоя. По-рано тази седмица Анастас Герджиков и Румен Радев бяха едновременно в Хасково. Подкрепеният от ГЕРБ Герджиков предложения Радев на спор, само че подобен не се състоя. " Тук съм поради хората на Хасково, а не поради господин Герджиков. Ако хората решат да има втори тур, естествено, че ще се забележим на спор ", сподели тогава Радев.

Лозан Панов пък персонално занесе в президентството и в централата на ГЕРБ предложения към Герджиков и Радев, само че не получи отговор.

Бившият министър председател насочи рецензии и за това, че никой не е видял по какъв начин Радев се имунизира. " Видяхте ли го по какъв начин се имунизира? Видяхте ли с каква ваксина? Видехте ли ми зеления документ. Това е персоналният образец ", сподели Борисов, който излъчи онлайн личната си имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР