Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им

...
Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им
Коментари Харесай

Бивш министър на ПП поиска оставки в партията, в т.ч. на Асен Василев

" Ако са честни, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им би трябвало неотложно да си подадат оставките и да изоставен Политическа партия. "

Този фейсбук пост на някогашния министър на превоза от квотата на " Продължаваме промяната " Николай Събев разбуни диховете през днешния ден, в деня след изборите. Визират се съпредседателят на партията Асен Василев и едно от емблематичните й лица - някогашният министър на нововъведенията, в този момент лидер на варненската листа в обединяването с " Демократична България " - Лорер.

Събев, който след министерстването си бе " (само)оттеглен " от октомврийските и в този момент априлските листи, не дава повече детайлности за какво двамата и " групата им " би трябвало да подадат оставки. Освен в случай че не засяга от дълго време пълзящата клевета за разединение в партията на две - такива, склонни да беседват с ГЕРБ за взаимни дейности и такива, които не са. При една от последните си изяви в предизборната акция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов загатна Лорер поименно - като човек, с който можел да се разбере, в случай че бил отпред на Политическа партия. Тогава Лорер отвърна на Борисов задочно - посредством фейсбук, със следния пост:

" Нека индивидът, който държи в ръцете си втората най-голяма партия в България, се вгледа в личната си организация. Когато тя се освободи от подвластни хора и компании, политическото бъдеще на България ще просветне. "

Асен Василев пък е фигура, непрекъснато атакувана от водача на ГЕРБ, без намек за симпатия и съгласие. 

В поста си Събев не загатва другия съпредседател - Кирил Петков.

Днешната изява на някогашния министър на превоза бе припозната от друго емблематично лице на Политическа партия - към този момент някогашно - Иван Христанов. Христанов, който бе зам.-министър на земеделието и съществена фигура в сюжета " борбата за " Капитан Андреево ", се отдръпна мистериозно от последната акция, като също по този начин мистериозно разгласи, че прави план. Не стана ясно какъв. Днес обаче той прикани " думите на Ник (прякорът на Събев) да бъдат чути ". Говори и за  " скрит план за свалянето на управлението на " Продължаваме промяната ".

" Скъпи другари и скъпи борци за народна власт,

Преди 2 месеца се отдръпнах от Продължаваме Промяната. Ясно заявих за какво - тона на нападателна борба блокира опцията на страната да работи. Това не е укор към Политическа партия, а държание на всички политически сили.

Имаше и друга причина - отхвърлих изрично да вземам участие в скрит план за свалянето на управлението на Продължаваме Промяната. 

Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малко на брой дръзваме да я платим.

Думите на Ник би трябвало да бъдат чути, тъй като е явно, че в Политическа партия има проблем, който изисква преоценка на дейностите на съпредседателите ", написа Христанов.

От Политическа партия импровизирано разясниха, че няма да дават изказвания по тематиката към този момент - до излизането на окончателните изборни резултати и до момента в който самият Събев не посочи какво има поради.




Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР