Ако руският президент Владимир Путин иска да използва ядрени оръжия,

...
Ако руският президент Владимир Путин иска да използва ядрени оръжия,
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Путин иска да използва ядрени оръжия, ще го направи

Ако съветският президент Владимир Путин желае да употребява нуклеарни оръжия, той ще го направи без значение от дейностите на Украйна. Това заяви РБК-Украйна, цитирайки президента в изявление за френските телевизионни канали TF1 и LCI. Той акцентира, че въпросът не е обвързван с морето. Това няма нищо общо с дейностите на Украйна.  " Ако Путин желае да употребява нуклеарни оръжия, той ще ги употребява. Точно както той даде обещание на [френския президент Еманюел] Макрон, [бившия немски канцлер] Ангела Меркел, че няма да има пълномащабно навлизане в Украйна, в този момент декларира: „ Кажете на Зеленски, Съединени американски щати, че аз (Путин - бел. ред.) просто желая да се споразумеем за Донбас, Минск и така нататък Просто не можете да се доверите на хора, които споделят нещо и работят по метода, по който персонално са решили ", споделя Зеленски.

Президентът означи, че " Путин не е човек, който непосредствено прави нещо ". " Той работи по метод, който му е преференциален все още ", добави украинският държавен глава. Зеленски акцентира, че потреблението на каквито и да било оръжия зависи само от силата на обединяването на Украйна с Европа, Съединени американски щати и целия свят. Според президента, когато съветските управляващи видят тази мощ, те няма да посмеят да употребяват нуклеарни оръжия, без значение от това къде отива Украйна.  " И в случай че светът отслаби поддръжката си за Украйна, той (руският президент - бел. ред.) ще употребява всевъзможни оръжия ", добави Зеленски. 

Зеленски повтори, че Украйна се нуждае от съоръжение за противовъздушна защита, заради което се водят непрекъснати договаряния с сътрудници. По-специално с Франция, Италия и Съединени американски щати. Председателят означи, че той персонално се занимава с въпроса за прехвърлянето на системи Patriot./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР