Ако руският газ спре, няма да се стигне нито до

...
Ако руският газ спре, няма да се стигне нито до
Коментари Харесай

Германия: без паника, дори руският газ да спре

Ако съветският газ спре, няма да се стигне нито до всеобща беднотия, нито до всенародни въстания, а единствено до индустриални проблеми, с каквито Германия се е справяла и в предишното, установяват немски икономисти.

" Ако съветският газ спре, няма да се стигне нито до всеобща беднотия, нито до всенародни въстания, а единствено до индустриални проблеми, с каквито Германия се е справяла и в предишното, когато се е сблъсквала с рецесии ", пишат немски икономисти, създатели на изследване със заглавието " Как можем да се оправим ".

" Паниката не е уместна. Но на всекиго би трябвало да е ясно, че в следствие от съветското нахлуване против Украйна Германия е станала трайно по-бедна ", се споделя още в разбора.

Важността на икономиите

Актуалният разбор удостоверява резултатите на проучване на същите създатели, направено през март, неотдавна след началото на войната. В него се декларира, че вредите за стопанската система при неналичието на съветски газ биха се свели оптимално до три % от потенциала.

Но с цел да съумеят да се оправят през зимата без съветския газ, семействата и компаниите би трябвало да понижат потреблението си с 25 %. Може и да са единствено 20 - според от това до каква степен пестенето може да се реализира посредством употребата на различни източници на сила. Както се декларира в изследването: " Подобно понижение е допустимо при полагането на групови старания, в случай че ограниченията бъдат приложени бързо ".

2,5 градуса по-малко

Авторите на изследването хвалят това, че някои предприятия, изключително от химическата и стъкларската индустрия, и без политически наставления са подхванали обилни вложения, с цел да заместят газа с други енергийни източници. Техният брой обаче не може да бъде посочен.

Така или другояче най-голямата част от потреблението на газ през зимата се дължи на отоплението на постройките. Поради това откривателите са на мнението, че точно в тази сфера е най-големият капацитет за икономии. " Реалистично достижимата цел за икономии в семействата и компаниите е към 15 % от потреблението. Това дава отговор на намаляването на стайната температура в отоплителния сезон с 2,5 градуса ", декларират учените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР