Ако руските власти не удължат Черноморското споразумение за зърното след

...
Ако руските власти не удължат Черноморското споразумение за зърното след
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Русия за цената при спиране на зърнената сделка

Ако съветските управляващи не удължат Черноморското съглашение за зърното след 17 юли, това ще донесе голяма дипломатическа цена за Русия. Това съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейкъб Съливан за CBS News.

" Възможно е Русия да се отдръпна от нея договорката със зърно, допустимо е да продължат. Ако в действителност се отдръпват от нея, останалият свят ще каже, че Русия към този момент не подсигурява, че страните от Африка, Латинска Америка и Азия могат да получат храната, от която се нуждаят, на налични цени. Мисля, че това ще докара до голяма дипломатическа цена за Русия в бъдеще. Така че това е избор, Владимир Путин ще би трябвало да направи ", сподели той.

Съливан добави още, че Съединени американски щати не престават да работят с украинските управляващи по този въпрос. " Ние сме готови за всеки сюжет и работим в тясно съдействие с украинците по този въпрос ", сподели той.
 Путин разгласи на ЮАР, че договорка за зърното няма
Путин разгласи на ЮАР, че договорка за зърното няма

Заради несъблюдение на уговорките на Организация на обединените нации към Русия

Припомняме, че Черноморското съглашение за зърното беше подписано през юли 2022 година За задачата бяха подписани два документа , в това число един от Организация на обединените нации, Турция и Украйна и различен от Организация на обединените нации, Турция и Русия.

Путин неведнъж е заплашвал да не удължава съглашението, настоявайки за унищожаване на глобите и пречките пред съветския експорт.

Европейската комисия (ЕК) оказва помощ на Организация на обединените нации и Турция в напъните за разширение на съглашението и е подготвена да " изследва всички решения ", сподели представител на Европейски Съюз в четвъртък, 13 юли.

В момента главното искане на Москва е да се възвърне достъпът до интернационалната платежна система SWIFT, от която Европейски Съюз изключи Русия през юни 2022 година
 Преговорите сред Путин и Ердоган - единствената вяра за зърнената договорка
Преговорите сред Путин и Ердоган - единствената вяра за зърнената договорка

Инициативата изтича идната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР