„Ако Русия я сметнем за Европа, единият инвеститор е европейски,

...
„Ако Русия я сметнем за Европа, единият инвеститор е европейски,
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Китайският инвеститор за АЕЦ „Белене” е по-сериозен

„ Ако Русия я сметнем за Европа, единият вложител е европейски, а другият – азиатски. Според мен по-сериозният е китайският инвеститор”, счита някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

Той е безапелационен, че е за построяването на „ Белене”, само че би трябвало да бъде обезпечено, че цената на плана няма по какъв начин да бъде раздута корупционно.
Томислав Дончев: Четвърта компания съобщи интерес към АЕЦ „ Белене ” Срещата Борисов – Путин няма нищо общо с визитата на Румен Радев в Русия, разгласи вицепремиерът
„ Чуждестранният вложител може да сложи нещата на доста ясна основа и би трябвало да има публичен надзор върху развиването на този проект”, разяснява още Овчаров.

По думите му министър председателят Бойко Борисов го е потърсил за съвет по отношение на АЕЦ „ Белене”. „ Този въпрос, виждам, сега към този момент е тръгнал да се взема решение. Аз виждам едни и същи представители на едни и същи измислици и страхове още веднъж да ни описват за всякакви сеизмични зони”, разяснява още Овчаров.

Той е безапелационен, че зоната на АЕЦ „ Белене” не е сеизмична.
Бойко Борисов: Ако не вземем ограничения за АЕЦ „ Белене ”, 3,5 милиарда лева отиват за скрап Това не са домати и краставици, а нуклеарни реактори, разгласи министър председателят
„ Ние още веднъж се плашим и си описваме едни страхове, нямало кой да купува електроенергията… Има една обикновена истина – себестойността на електрическата енергия на АЕЦ „ Белене” ще бъде по-ниска от тази на АЕЦ „ Козлодуй”, счита Овчаров.

По думите му нашата централа „ ще се изкупи” за по-малко от 20 години, а по-късно – всичко останало ще е плюс за страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР