Ако Русия превземе град Бахмут в Източна Украйна, тя вероятно

...
Ако Русия превземе град Бахмут в Източна Украйна, тя вероятно
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Ако превземе Бахмут, Русия няма да има сили за успех след това

Ако Русия превземе град Бахмут в Източна Украйна, тя евентуално няма да има задоволително сили, с цел да извлече стратегическа изгода от този тактически триумф, предвижда Институтът за проучване на войната.

Във всекидневната си сводка, която разгласява на своя уебсайт, основаният във Вашингтон мозъчен концерн цитира през днешния ден предизвестие от през вчерашния ден на украинския президент Володимир Зеленски, че хипотетичното определяне на надзор от съветските въоръжени сили над Бахмут ще им открие пътя към Краматорск, Славянск и други сериозно значими селища в Донецка област. Институтът за проучване на войната обаче продължава да счита, че възможното рухване на Бахмут, което би било тактически триумф, няма да донесе оперативни изгоди и съветската атака евентуално ще загуби подтик бързо по-късно.

При подобен сюжет Русия ще би трябвало да избира накъде да продължи своето нахлуване - на югозапад, по шосе Т 0504 към Константиновка (на към 20 километра от Бахмут), или на северозапад, по интернационален път Е40 към Славянск и Краматорск (на към 40 километра), аргументират се американските анализатори. Според тях отслабените съветски войски нямат задоволително сили, с цел да настъпят по едно и също време и в двете посоки, и евентуално ще би трябвало да дадат приоритет единствено на едното, с цел да имат някакъв късмет за триумф. Освен това украинската войска се е укрепила крепко и на двата пътя, с многочислени наземни информационни линии надълбоко в тила й, отбелязва Институтът за проучване на войната и предвижда, че всеки опит на Русия за нахлуване ще й коства доста скъпо.

В същото време мозъчният концерн напомня, че от началото на войната съветското командване нееднократно е разтягало своите сили за офанзиви с дребен брой персонален състав в доста посоки.

Тази заран шефът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че неговите бойци към този момент управляват цялата източна част на Бахмут. Това не е доказано по самостоятелен път.

Стратегическата стойност на Бахмут е противоречива, само че градът закупи алегорично и тактическо значение, поради тежките загуби, понесени от двете страни. Това е най-дългата и смъртоносна борба от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година, отбелязва Франс прес.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР