Ако Русия престане да воюва, няма да има война. Ако

...
Ако Русия престане да воюва, няма да има война. Ако
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Ако Русия престане да воюва, няма да има война. Ако Украйна спре- няма да има Украйна

Ако Русия престане да води война, няма да има война. Ако Украйна спре- няма да има Украйна. Това съобщи държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен. 
Прочетете още
Ден откакто в сряда съветският президент Владимир Путин разпореди частична готовност, с цел да укрепи войските си в Украйна, в обществените мрежи бяха публикувани видеоклипове с трагични подиуми на разплакани фамилии, които се сбогуват с мъже, заминаващи от центрове за готовност, съобщи АП.

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион. Преди да се качат на рейсовете, мъжете се прегръщат със свои родственици, чакащи ги извън. Мнозина плачат, а някои закриват с длани устата си в демонстрация на тъга. Жена държи дете до прозореца на рейс за финален взор от заминаващия.

В Москва дами плачат, прегръщат и прекръстват мъже в различен мобилизационен център. Баща прегръща на разлъка 25-годишния си наследник и му споделя: " Пази се ". Младежът, показал се като Дмитрий, споделя пред медията " Осторожно новости " в Telegram, че не е очаквал да бъде свикан и мобилизиран толкоз бързо изключително тъй като е студент. По думите му получил същата заран призовката да се яви в центъра в 15 часа и откакто чакал час и половина, му било казано, че отпътува незабавно с останалите мобилизирани. После излязъл на открито, с цел да се сбогува с роднините и приятелите си, заяви АП. 

В Дагестан мобилизацията също не върви безпрепятствено.

Когато дамата във видеото, представителка на военни управляващи, споделя на мъжете, че би трябвало да отидат да се бият за бъдещето, единият от тях казва  " За какво бъдеще говорите? Ние нямаме настояще. "

Друг отвръща: " Отивай ти, аз няма да вървя ".

Младият мъж на име Дмитрий споделя пред " Осторожно новости " в " Телеграм ", че не е очаквал да бъде свикан и мобилизиран толкоз бързо, така кати е студент. По думите му същата заран получил повиквателната да се яви в центъра в 15 часа и откакто чакал час и половина, му било казано, че отпътува незабавно с останалите мобилизирани. След това излязъл на открито, с цел да се сбогува с роднините и приятелите си.

В друго видео се вижда по какъв начин до момента в който мобилизираните мъже се качват на рейса, детето на един от тях плаче и вика  " Тате, апелирам те върни се " .

" Мобилизацията в Русия е самопризнание, че нейната кадрова войска, която " десетилетия е била подготвяна за присвояване на непознатото, не устоя и се разпадна ".

Това съобщи Володимир Зеленски в своето послание тази нощ, представено от Укринформ.

В него украинският президент, както постоянно прави, показва признателност към всички украинци и украинки, които пазят независимостта на страната си.

Според него Украйна е съумяла да промени хода на войната, тъй че " всеки окупатор, дори и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към успеха ".

Зеленски благодари и на европейските съдружници на Украйна - от Исландия до Румъния, както и на Съединени американски щати, Канада, Англия, Турция и доста други.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР