Ако Русия нахлуе в Украйна, те са се разбрали за

...
Ако Русия нахлуе в Украйна, те са се разбрали за
Коментари Харесай

Световните лидери единни в отговора си при руско нападение над Украйна

Ако Русия нахлуе в Украйна, те са се разбрали за бърза реакция, в това число с невиждан пакет от наказания
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че има „ цялостно единогласие “ измежду европейските водачи по отношение на натрупването на съветски войски по границата с Украйна. Байдън беседва във видеоконферентна връзка с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц, министър председателите на Италия, Англия и Полша, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, министър председателите на Англия и Полша, както и ръководителите на Евросъвета и на Еврокомисията Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Great meeting with on European security with leaders,, Mario Draghi,, & our partners &. We agree that any further aggression by against will have severe costs.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg)
По време на спешни диалози в понеделник западните сили се съгласиха да наложат „ бързи “ и „ невиждани “ наказания против Русия, в случай че тя ще нахлуе.

Лидерите са подчертали общото си предпочитание за дипломатическо споразумяване на рецесията към Украйна, само че са обсъждали и подготовката за налагане на наказания, в случай че Русия нападне, както и укрепването на източния фланг на НАТО.

Говорител на Даунинг стрийт 10 сподели за Би Би Си, че водачите са се съгласили с значимостта на интернационалното единение в лицето на възходящата съветска неприязън.

Целта на 80-минутния видео диалог сред съдружниците беше да се договорят за обща тактика против дейностите на Русия, след известни различия по отношение на това по какъв начин западните страни дават отговор.

По-рано Пентагонът съобщи, че 8500 американски бойци са в нараснала подготвеност, само че заповед за разполагането им към момента не е издадена.

През почивните дни към 90 тона американско въоръжение дойде в Украйна.

Борис Джонсън предизвести, че Русия може да чака бързо отмъщение и невиждани наказания при инвазия.

Москва обаче отхвърля да е струпала по границата 100 000 бойци.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР