Ако Русия е в тежко положение, то не е, защото

...
Ако Русия е в тежко положение, то не е, защото
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: С тази война Русия губи легитимност в света

Ако Русия е в тежко състояние, то не е, тъй като стопанската система не се оправя. Напротив, като че ли удържат на глобите. Но Русия губи легитимност в света. Как ще я възвърне в бъдеще? Дали още веднъж с танкове, самолети и ракети? Смятам, че това е нещото, което Русия губи. А вярата е, че Украйна след време може да наподобява като една доста добре развита и демократична страна.

 

Това съобщи в студиото на euronewsbulgaria.com Ген. Константин Попов, някогашен пълководец на Военновъздушни сили и шеф на защитата.

 

На кому беше нужно да стартира тази война? Да унищожи човешки животи и ориси. Да забележим тези нещастия. Войната е тежка и страшна, само че има и други характерности. На една световно опълчване. На пренареждане на международния ред, с упоритости за нов международен ред. Да няма правила. По-силният да диктува волята на по-слабия. Този, който има нуклеарно оръжие, да желае другите да му се подчиняват. Това също е нечовешко, добави той.

 

Още предходната година споделих, че тази война няма да бъде лека. Че проектите на Путин няма да излязат такива, каквито си ги мислеше. Да, в действителност изначало потеглиха като че ли да реализират своята победа за няколко дни и да унищожат нацизма в Украйна, нали сякаш такава беше задачата? Е, по какъв начин съумяха, съумяха ли? Да се върнем на повода – тя се дължи на метода на мислене на ръководещия хайлайф в Кремъл сега. Поради това те не съумяха да възнамеряват интервенциите си вярно, разчитаха на мощта на оръжието, а не на човешкия фактор и дух, сподели още ген. Попов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР