Ако РС Македония продължава така да се държи, е възможно ...

PromoMall.bg
Ако РС Македония продължава така да се държи, е възможно

Министър Милков: Ако РС Македония продължи така, можем отново да наложим вето

„ Ако районен съд Македония не престава по този начин да се държи, е допустимо още веднъж да сложим несъгласие. Цинизъм е да се разискват планове за екопътека с РСМ, до момента в който Християн Пендиков стои в болница “. Това съобщи служебният външен министър Николай Милков, след чуването му от страна на Комисията по външна политика.

Милков посочи, че РСМ, в случай че желае да продължи да върви по европейския си път, би трябвало да извърши своите поети задължения, България би трябвало само да следи за това осъществяване.

Заради нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков външната комисия в Народното събрание изслуша на закрито съвещание министъра на външните работи Николай Милков и българския дипломат в Република Северна Македония Ангел Ангелов.

Основният проблем е, че антибългарското говорене не беше осъдено от дейностите на Министерство на вътрешните работи в районен съд Македония, съобщи посланикът ни в РСМ Н.Пр. Ангел Ангелов.

„ Не може външният министър на РСМ да пристигна в София, да приказва с Пендиков и да визира тематиката за нахлуване от ненавист и през вчерашния ден вечерта заместник-министърът на локалното самоуправление да се появява в някаква емисия и да споделя, че Християн е атакуван, тъй като е имало конфликт с наркодилъри и това да е било цялата незаконна активност “, сподели дипломат Ангелов.

Той акцентира, че са неприемливи обвиняванията за някаква престъпна активност, която управляващите в Скопие желаят да вменят на жертвата на жестокото нахлуване.

„ Недопустими са изказванията, че Пендиков е бил съден за разпространение на опиати. Той напусна страната с паспорта си, преминавайки граничен надзор, т.е. никой не го търси “, посочи дипломат Ангелов.

Той съобщи, че Пендиков е подал в края на декември молба за българско поданство с изваждането на документ за съдимост, публикуван от РСМ.

„ Да се разгласяват такива подправени вести е немислимо “, акцентира дипломат Ангелов и добави. „ Ние, като дипломати, сме изпратени да градим мостове, само че за танго трябват двама, трябват старания и от РСМ “.

Източник: dariknews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg