Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4

...
Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4
Коментари Харесай

„Има такъв народ” ще опитат да сформират правителство, ако резултатите от 4 април се повторят

Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 април, този път от „ ИТН ” ще се опитат да образуват държавно управление. Това съобщи пред ръководителят на 45-ото Народно заседание Ива Митева. Тя е лидер на 2 листи за идния избор – от Разград и 24 МИР в София.

Тя разяснява и отхвърли на водача на партията Слави Трифонов да се кандидатира за народен представител.

„ Аз считам, че това е достойното държание. Нагледали сме се през годините на водачи на листи, които по-късно се отхвърлят. Нагледали сме се на кметове, които водят листите и по-късно се отхвърлят, а в Народното събрание влизат едни други лица “, съобщи Митева, като добави, че е време в Народното събрание да влязат същински специалисти.

„ Ние сме „ за “ мажоритарни избори, при които водачът би трябвало да застане с лицето си и откакто бъде определен да бъде в Народното събрание. “, добави тя.

Митева съобщи, че не знае каква е другата институция, която Трифонов засяга в коментара си във Facebook. Тя обаче сподели, че в случай че Трифонов се кандидатира за президент, ще го поддържа.

Митева разяснява и глобите по закона „ Магнитски ”, наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и 64 компании.

„ Това е политически акт и той правно не обвързва страната ни да предприеме дейности. Но с цел да има такива наказания от Съединени американски щати, е осъществена задълбочена инспекция и нещата несъмнено са съществени. По отношение на България е учудващо, че ние не сме приели никакви наказания до момента във връзка с тези лица ”, разяснява Митева. „ Знаете отчетите на Европейски Съюз във връзка с върховенството на закона - 20 години рецензиите са едни и същи. Смятам, че имаме прекомерно доста правила. Виждам проблеми в приложението на законите ”, съобщи още тя.

Митева отхвърли да дава оценка на основния прокурор, само че счита, че би трябвало да се ускори отчетността му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР