Ако Република Северна Македония (РСМ) иска да е нормална, европейска

...
Ако Република Северна Македония (РСМ) иска да е нормална, европейска
Коментари Харесай

Слави с остра реакция заради резултатите от преброяването в Република Северна Македония

Ако Република Северна Македония (РСМ) желае да е естествена, европейска страна, да бъде част от Европейския съюз, то нейните жители би трябвало да могат свободно да се самоопределят и правата им да не биват погазвани. Това декларира водачът на „ “ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Facebook.

„ Моето мнение е, че до момента в който това не стане, Северна Македония ще си бъде просто част от Западните Балкани “, добавя той. 

Поводът за коментара на Трифонов са данните на Държавната статистическа работа на РСМ от преброяването на популацията в страната. 

„ При преброяването на популацията в Северна Македония за българи са се оповестили едвам 3504 жители, т.е. българи съвсем няма. Само че у нас има издадени над 100 хиляди български паспорти на жители от Северна Македония. Само през последните 2 години, когато светът беше затворен от пандемията, български паспорти са получили 16 692 жители на Северна Македония “, разяснява Трифонов. Той отбелязва, че, с цел да може жител на РСМ да получи български паспорт, той би трябвало да потвърди, че има български корени. 

„ Значи, над 100 хиляди жители на Северна Македония потвърждават българските си корени в България, а в Северна Македония се опасяват да се нарекат “българи “, написа още във Facebook водачът на Има Такъв Народ. 

„ Защо в една естествена, европейска страна, за каквато претендира Северна Македония, един човек би се страхувал да каже какъв е? Защото това не е естествена, европейска страна “, разяснява Трифонов. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР