Ако рекламите ви дразнят също толкова, колкото и всички останали,

...
Ако рекламите ви дразнят също толкова, колкото и всички останали,
Коментари Харесай

Някои важни неща, които трябва да знаете преди да се абонирате за YouTube Premium

Ако рекламите ви нервират също толкоз, колкото и всички останали, YouTube Premium може да е това, от което се нуждаете. С негова помощ освен, че можете да избегнете рекламите в YouTube и YouTube Music, само че и да употребявате съвременни функционалности като евакуиране, автоматизирано обновяване на видеоклипове, PiP и по-добро качество на видеоклиповете. Въпреки това, преди да се развълнувате прекомерно доста, има няколко неща, които евентуално не знаете за YouTube Premium.

Експериментални характерности

Едно от преимуществата на Premium абонамента е достъпът до пробни функционалности. Членовете на Premium имат привилегията първи да изследват новоразработените функционалности, преди те да станат обществено налични. За да изпробвате тези функционалности, би трябвало единствено да посетите страницата с нови функционалности, да разгледате селекцията и да кликнете върху бутона „ Изпробвай “ на определената от вас функционалност. Разбира се, първо би трябвало да се абонирате за Premium.

Важно е да знаете, че можете да употребявате единствено по една такава функционалност в даден миг. Всяка от тези функционалности работи единствено за избран интервал от време, който ще намерите в описанието ѝ. Преди да изтече интервалът, можете да изпратите своите мисли и мнения към YouTube.

В момента има единствено една налична пробна функционалност, която е налична за тестване: Playables. Това са мини-игри, които можете да играете напряко в YouTube, без да е належащо евакуиране или инсталиране.

Условия за по-евтини абонаментни проекти

Индивидуалният абонамент за YouTube Premium коства 10,99 лв. на месец. Това е сума, която може да се окаже много висока за някои хора. Добрата вест е, че постоянно можете да изберете по-евтините разновидности, като да вземем за пример фамилния проект за 16,99 лв. на месец. Да, това е по-висока цена, само че този проект е наличен за до петима членове плюс основния акаунт. Наличен е и студентския проект за 6,49 лв. на месец.

Ограничения в стрийминга

С YouTube Premium стриймингът е доста по-малко под напрежение, защото няма да се постанова да се справяте с досадните реклами, които изскачат тъкмо когато стигнете до най-интересната част от видеоклиповете. YouTube обаче към момента постанова някои ограничавания в стрийминга, които могат да повлияят на вашето прекарване при гледане и слушане.

Първо, YouTube предлага филми без реклами, които получавате с абонамента си. Те обаче могат да се стриймват по едно и също време единствено на най-много две устройства. Ако сте се абонирали за фамилен проект, можете да гледате филмите на най-много четири устройства. Що се отнася до видеоклиповете в категорията „ музика “, ограничаването за стрийминг е заложено единствено на едно устройство по едно и също време, нито повече, нито по-малко.

И в двата случая другите устройства (смартфон, таблет или компютър) и програмен продукт (браузър или приложение) се смятат за разнообразни устройства. Така че, в случай че се пробвате да стриймвате филм в Chrome и Edge на еднакъв компютър и в приложението YouTube на iPhone, към този момент сте надхвърлили лимита. Възпроизвеждането ще бъде спряно на едно от устройствата ви със известие за неточност, в което ще се споделя, че наличието се гледа на друго място.

Ограничения за изтеглените видеоклипове

Вероятно едно от най-хубавите преимущества, които можете да получите от YouTube Premium е изтеглянето на видеоклипове, които може да гледате офлайн. Когато домашният ви Wi-Fi престане да работи или сте в гората, можете да се обърнете към наличието, което сте изтеглили, с цел да се забавлявате. Има обаче няколко значими предизвестия за тези изтеглени видеоклипове, които би трябвало да знаете.

Нека стартираме от това по какъв начин можете да изтегляте наличие от YouTube. Тази функционалност е налична единствено в случай че употребявате приложението YouTube на вашето устройство с iOS и Android и браузъри като Chrome, Firefox, Edge и Opera на вашия компютър. Всички други браузъри отвън тези четири варианти към момента не оферират поддръжка за евакуиране. Тези видеоклипове също по този начин „ изтичат “ след 29 дни без интернет връзка. След този интервал ще ви е нужна интернет връзка, с цел да получите още веднъж достъп до видеоклипа.

Струва си обаче да се означи, че след възобновяване на връзката с интернет може да не получите назад всички изтеглени видеоклипове. Създателите могат да трансформират разрешенията за офлайн възпроизвеждане на наличието си, тъй че някои видеоклипове към този момент няма да са налични за евакуиране и автоматизирано ще изчезнат от листата ви с изтегляния.

Друг основен миг, който би трябвало да запомните за изтеглянията от YouTube е, че макар че са наречени по този начин, не очаквайте видеоклиповете да се появят в галерията ви. Да, те се записват на устройството ви, само че са криптирани и могат да се гледат единствено посредством YouTube. Имайте поради, че броят на устройствата, на които е позволено да изтеглят видеоклипове е стеснен до 10.

Премиум преимущества и локации

В момента YouTube Premium е наличен в 110 територии по света, в това число в страни като Люксембург и Япония и Каймановите острови и Гуам. Ако живеете или пътувате до страна или район, където се предлага Premium, ще можете да се възползвате от преимуществата му без ограничавания. Ако обаче пътувате отвън поддържаните територии, може краткотрайно да загубите някои привилегии.

Например, в приложението YouTube рекламите още веднъж ще стартират да се появяват, до момента в който още веднъж гледате видеоклипове. Изтеглянията и фоновото възпроизвеждане също няма да могат да са налични. От друга страна, ще можете да запазите привилегиите си в YouTube Music, даже когато се намирате в занемарен регион.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР